В Одесі попрощались з командиром 35 бригади морпіхів Сергієм Дердугою

6 червня в Одесі простилися із командиром 18 окремого батальйону 35 окремої бригади морської піхоти Сергієм Дердугою. Він загинув третього червня під час наступальних дій на Миколаївщині. Траурна церемонія відбулася біля Будинку офіцерів. 

Вранці до Будинку офіцерів прийшли родичі, близькі та бойові товариші загиблого військовослужбовця. У руках вони тримали червоні троянди. Деякі не стримували сліз.

“Сергій – добрий, чуйний, тихенький хлопець, гарний, завжди було приємно з ним спілкуватися. Це велика втрата для всіх: для родини, для друзів, для однокласників і для всієї України. Здається, що він завжди хотів бути військовим, звичайно, жили у військовому містечку, майже всі хлопці хотіли піти по стопах батьків і бути військовими. В нас багато однокласників військових і льотчиків, і морських піхотинців, багато”, – розповіла однокласниця Сергія Дердуги Вікторія Гаєвська.

Він оцінював завжди обстановку справедливо, до людей був уважний. Завжди він старався, щоб все було найкращим чином, намагався відрізнятися з-поміж усіх як би, довести, що морська піхота – це не просто Збройні Сили, а одне з найкращих підрозділів ЗСУ. Я не повірив, я тільки що от повірив, коли побачив уже тіло. Я не сприймав цю новину, поки сам не побачив. Не вірив”, – сказав військовослужбовець Олександр Солошенко.

В Одесі простилися із командиром одеської бригади морської піхоти

Сергій Дердуга отримав вогнепальні поранення не сумісні з життям. Це сталося тоді, коли він готував підрозділ до бойових завдань на Миколаївщині, розповів командир 35-ої окремої бригади морської піхоти Юрій Андрієнко.

Сергій Миколайович був справжнім чоловіком і офіцером, добрим, працьовитим, з великим серцем, відносився до людей з повагою, він мав всі якості лідера, командира і був здатний вести особовий склад за собою”, – поділився командир бригади.

Під час церемонії прощання грав оркестр Військово-Морських Сил. Родичі та близькі підходили до труни з квітами. Опісля її обгорнули синьо-жовтим прапором. Зверху поклали берет морської піхоти.

В Одесі простилися із командиром одеської бригади морської піхоти

В Одесі простилися із командиром одеської бригади морської піхоти

В Одесі простилися із командиром одеської бригади морської піхоти

Підполковник Сергій Дердуга очолював окремий батальйон морської піхоти з 2019 року. Військову службу ніс з 2001 року. Був нагороджений орденом Богдана Хмельницького третього ступеня.

Джерело – Суспільне Одеса

One thought on “В Одесі попрощались з командиром 35 бригади морпіхів Сергієм Дердугою

  1. Чому мовчки? Чому нічого не відомо одеситам? Де оголошення про похорон? Де повідомлення у ЗМІ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *