Відбудувати зруйновані росією міста допоможе Рада Європи – АМУ

Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи підписали Декларацію про співпрацю у відновленні України. Підписання документів відбулося під час форуму «Відродження України – відродження громад», який відбувся в столичній мерії.
Від АМУ документ підписав мер Києва, Голова Асоціації міст України Віталій Кличко. Від Конгресу – його Президент Леендерт Вербек. Про це повідомили на офіційному сайті АМУ.
“Ми сьогодні зробили важливу роботу. Міжнародним партнерам ми надали більше розуміння ситуації в Україні та дій у ній місцевого самоврядування. Ми отримали важливу пропозицію щодо співпраці українських громад та наших європейських колег. – Через створення спільної Платформи відбудови України за участі Асоціації міст України. Тобто, за участі наших громад. І це гарантуватиме прозорість співпраці, продовження реформи з децентралізації, судової реформи, забезпечення економічного розвитку та соціальних гарантій українським громадянам”, – сказав Кличко.
Так, за словами голови АМУ, вже є європейські країни та міста, що заявили про підтримку конкретних українських міст у їх відбудові та відновленні. Гданськ, наприклад, готовий допомагати Маріуполю, Малага та Плотськ – Житомиру, Гамбург – Києву, Вільнюс – Бородянці, Бонн – Ірпеню, Бергамо – Бучі, Йокогама – Одесі, Нью-Йорк, Бостон, Нюрнберг – Харкову. Тайвань спрямовує кошти на відновлення інфраструктури п’яти українським містам – Харкову, Чернігову, Миколаєву, Запоріжжю та Сумам.
Це все – прямі відносини міст, реальна співпраця. Наше подальше завдання – реалізувати всі напрацювання, об’єднатися не тільки проти агресора, але й у створенні майбутнього України. Та спільними зусиллями зробити українську державу успішною та сильною”, – додав Віталій Кличко.
Також мер Києва висловив сподівання, що звернення України та звернення європейських друзів щодо підтримки України в отриманні статусу кандидата на членство в ЄС, сприятиме ухвалення такого рішення вже в липні цього року.
Дякую вам за участь та за ефективну роботу для того, щоб українські громади ефективно відновилися після нашої Перемоги. Щоб Україна стала сильною і заможною. Щоб її громадяни мали всі можливості для розвитку та комфортного життя на своїй Батьківщині. Попереду у нас багато планів та дій для їх втілення. Для цього, зокрема, ми сьогодні підписали Декларацію про співпрацю у відновленні України між Асоціацією міст України та Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи. А також – Меморандум про співпрацю між Асоціацією міст України та Національною спілкою архітекторів України”, – зауважив Віталій Кличко.
  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *