Дітям військовослужбовців з Лиманської ОТГ волонтери влаштували веселе свято. ФОТО

Напередні Міжнародного дня захисту дітей, яке відзначають 1 червня, волонтери з Благодійного фонду “Світло допомоги” (м. Одеса) завітали до дітей Лиманської громади. У місцевому будинку культури влаштували яскраве свято з конкурсами та веселощами.

Доброчинці привітали наймолодших жителів Лиманської громади, чиї батьки зараз захищають Україну від ворога, служать у складі Збройних Сил України. Всього у громаді 1100 дітей, 70 з яких зростають в родинах військових. Але ж війна – не привід відміняти дитинство.

Більшість діток – з села Приморського, сюди їх привіз шкільний автобус. Заняття у школах, як і повсюди в України, відбувається дистанційно, тому малеча неймовірно зраділа нагоді поспілкуватись і розважитись.

Лиманська громада“Ми запрошували всіх діток, щоб вони відвідали наше свято і дуже дякуємо їх батькам, що вони захищають країну, забезпечують нам мирне небо і ми маємо змогу провести такий захід. Ми вдячні, що подарували діткам таке свято, тому що вони дуже в даний час обмежені, не мають спілкування, не мають можливість відвідувати заклади, бачити навіть друзів, тому свято принесло море позитиву, вони розвіялися, відчули святковий настрій і поїхали дуже задоволені додому. Тому приносимо подяку за сьогоднішнє свято що Благодійному фонду “Світло допомоги”, за щасливі посмішки наших дітей”, – розповідає Юлія Кожухаренко, очільниця Служби у справах дітей Лиманської сільської ради.

Малечі дуже сподобались конкурси у виконанні справжнього фокусника, спробувати свої сили у створенні див і дорослі, і малі. А ще багато спілкувалися, танцювали, співали та добряче веселилися.

“Ми щасливі, що було так весело, їм добре, а нам тим паче. Дуже раді, що вийшло створити для дітей свято, це море задоволення. Сподіваюсь,  ми ще не раз сюди приїдемо вже у мирний час, надіюсь, скоро в нашій країні настане мир. А наш фонд “Світло допомоги” готовий надалі радувати дітвору”, – поділилась Вікторія Христюк, президентка БФ “Світло допомоги”.

Лиманська громада досить далеко від Одеси (близько 160 км від обласного центру) і на перший погляд безпечна, але не зовсім.
Загроза ракетних ударів тут висока, бо її землі розкинулись на узбережжі Чорного моря. Проте, зараз до п’яти тисяч місцевих мешканців додалися вимушені переселенці, які рятуються від російської агресії або ж втпратили будинки у знищених містах. Також багато жителів, які виїхали раніше, повернулись в село до батьків, – тут, кажуть, спокійніше, ніж у великому місті. Усі дуже сподіваються на перемогу, вірять у Збройні Сили України і разом з волонтерами допомагають армії харчами, коштами, одягом.
Благодійний фонд «Світло допомоги» дякує Лиманській сільській раді та голові Василю Резніченку за запрошення і можливість порадувати дітей у такий непростий час.
Лиманська громада
Лиманська громада
ЛесяЛиманська громада
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *