В Одеській області затримали “волонтера”, який наживався на війні

39-річний чоловік безоплатно отримував зі складів волонтерських центрів для потреб армії дрони, квадрокоптери, складові бронежилетів, наколінники, каремати, медичне та інше приладдя. Втім до військових формувань гуманітарний вантаж не довозив, а по дорозі збував.

поліціяПро це повідомили в пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Дії зловмисника задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що впродовж трьох місяців протиправної діяльності фігурант вторгував на гуманітарці понад 700 тисяч гривень.

Правопорушнику оголошено підозру за ч.3 ст.201-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв та безоплатної допомоги, вчинене в особливо великому розмірі під час воєнного стану.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

2 thoughts on “В Одеській області затримали “волонтера”, який наживався на війні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *