На звільненій від окупантів Київщині знайшли російську методичку для спілкування з населенням. ФОТО

У селищі Велика Димерка Броварського району Київської області, звільненому від російських окупантів у квітні, знайшли методичку ЗС РФ. У путінських армійців було керівництво, як спілкуватися з місцевим населенням.

Вони мали звинувачувати у всіх “бідах” українців “маріонеток” Петра Порошенка та Володимира Зеленкого, а також США та Захід. Фотокопією відповідного пропагандистського документа поділилася у своєму Telegram-каналі волонтерка Меланія Подоляк.

Військове керівництво РФ також рекомендувало замість слів “пристрелили”, “вбили” або “ліквідували” використовувати формулювання “проблема була вирішена”.

На запитання від мирних жителів, “що ви тут робите”, окупанти мали відповідати: “Привезли гуманітарку, продукти, бо ваша влада вас покинула”.

Зброю в руках російські солдати мали пояснювати так: “Не бійтеся, ми тимчасово заміщаємо поліцію, яка втекла. На вулицях мародери і злочинці, яких випустив Зеленський, видавши їм зброю”.

Ця методичка доводить, що окупанти намагалися посіяти недовіру до української влади й поширювати кремлівську пропаганду. Швидше за все, схожі “поради” ЗС РФ зараз використовують на інших тимчасово зайнятих територіях.

Керівництво складалося з кількох пунктів
Методика російських солдатів
Джерело – Обозреватель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *