Росіянин, який вбив мирного жителя з Київщини, отримав довічне ув’язнення. ВІДЕО

Солом’янський суд Києва оголосив вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну за злочини проти України. Це перший подібний вирок з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Суд не повірив свідченням Шишимаріна про те, що він не мав наміру вбити мешканця селища Чупахівка. Вина російського військового була цілком підтверджена в ході судового розгляду.

Київський суд визнав російського військового винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством і засудив його до довічного терміну ув’язнення.

За даними слідчих, 28 лютого 21-річний російський військовий Вадим Шишимарін убив беззбройного жителя селища Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Неподалік від села Грінченкове колону розбили військовослужбовці ЗСУ. Вони знищили БМП і КАМАЗ. Близько 15 російських військових залишилися без транспорту і розділилися на кілька груп. В одній з них були Шишимарін.

Після чого група прийняла рішення повернутися в Чупахівку. Дорогою побачили автомобіль “Фольксваген Пасат” сірого кольору. Військові РФ обстріляли машину, пошкодивши кузов, лобове скло і переднє ліве колесо. Водій зміг вискочити, сховавшись біля узбіччя дороги, а військовослужбовці захопили його автомобіль. І вже на ньому з пробитими окупантами ж колесами загарбники заїхали в село.

У Чупахівці біля будинку 52 по вулиці Лебединського вони побачили місцевого жителя Олександра Шеліпова. Він був у цивільному одязі, без зброї і розмовляв по телефону.

Один з військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них ЗСУ. Той зробив кілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля з автомата Калашнікова в голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього в декількох десятках метрів від свого будинку.

Зазначимо, що суд над російським військовим став першою гучною кримінальною справою про військові злочини від початку вторгнення Росії в Україну.

Про хронологію подій – у сюжеті Суспільного:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *