Молдова закликала росію вивести війська з Придністров’я

Президент Молдови Майя Санду виступила з вимогою вивести російські військові підрозділи з території Придністров’я.

Відповідну заяву вона зробила під час виступу в Європейському парламенті, наголосивши, що Росія порушує нейтралітет республіки.

“Сьогодні немає неминучої загрози залучення Молдови у війну, ми – нейтральна країна. Але для цього ми закликаємо до виведення російських військових з території Придністров’я, оскільки їхня присутність порушує наш нейтралітет”, — наголосила вона.

Вона додала, що Молдова перебуває в пошуках мирного розв’язання придністровського конфлікту. За словами Садну, воно має враховувати суверенітет і територіальну цілісність країни.

“Уряд не хоче дестабілізації, ми маємо бачення мирної реінтеграції країни”, — підкреслила президентка Молдови.

Також Майя Санду з трибуни Європарламенту заявила, що Молдова є частиною вільного світу і частиною Європи, повідомляє Newsmaker.

“Європейські цінності — наші цінності. Прошу вас підтримати Молдову заради її мешканців, які хочуть зберегти свою демократію та свободу, але й заради Європи, щоб вона мала стабільний, мирний партнер на Сході”, — наголосила вона.

Нагадаємо, у Придністров’ї 25 квітня повідомили, що «Міністерство держбезпеки» у Тирасполі обстріляли з гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, організованою федеральною службою безпеки Росії для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Вранці 26 квітня в Придністров’ї повідомили про ще два вибухи – було пошкоджено дві антени, які ретранслювали радіо росію.

За даними української розвідки, російська армія може завдати масованого ракетного удару по невизнаному Придністров’ю з жертвами серед мирного населення. При цьому росія готується звинуватити в цьому Україну.

У РНБО заявили, що мета російських провокацій у Придністров’ї – відкрити додатковий фронт на Одещині та відвернути увагу від Маріуполя.

Російські окупанти вже дали команду привести війська “ПМР” до повної бойової готовності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *