Храм Визирської громади перейшов до ПЦУ

Розрив зв’язків з московським патріархатом. У Визирській сільській громаді на Одещині – зміни: місцева парафія змінила свою юрисдикцію, перейшовши у лоно Правславної Церкви України (ПЦУ). Про це повідомив представник храму святого благовірного князя Олександра Невського Борис Нагорний на своїй сторінці у фейсбук, опублікувавши офіційний документ від ПЦУ.

“За результатами зборів нашої Релігійної Громади було прийнято одностайне рішення про перехід в Православну Церкву України. Двері нашого храму, як і раніше, залишаються відкритими для кожного з Вас. З благословіння Митрополита Київського і всієї України Епіфанія архіпастирську опіку над парафією здійснює Високопреосвященний Олександр митрополит Переяславський і Вишневський”, – сказано в дописі.
Таку вирішальну подію схвально оцінила голова сусідньої Доброславської громади Людмила Прокопечко:

“Цим кроком ви не лише довели свою відданість українському народові, а й зробили свій вагомий внесок в нашу Перемогу над російськими окупантами. Сподіваюся, що вашому прикладу послідують і інші релігійні громади Одещини”, – повідомила очільниця громади.

На Одещині від часу отримання Україною Томосу до Православної церкви України приєдналися кілька церков, серед яких храм в Сараті, Таїровській, Знам’янській, Балтській та інших громадах.

Визирка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *