Окупанти вп’яте бомбили міст через Дністровський лиман, постраждали люди. ВІДЕО

Російські окупанти вп’яте завдали ракетного удару по мосту через Дністровський лиман в Одеській області. Про це повідомило оперативне командування “Південь”. Цього разу без жертв не обійшлося: є поранені, серед яких – 6-річна дитина. Дівчинка у критичному стані.

“Вночі зафіксовано ще 2 влучання крилатих ракет у вже понад два тижні непрацюючий міст через Дністровський лиман. Міст пошкоджений настільки, що ремонтні роботи потребуватимуть тривалого часу і витрат. Але наразі їх проведення неможливе, як і експлуатація мосту”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вперше ракетний удар по мосту через Дністровський лиман із Білгород-Дністровського району до Одеси окупанти завдали 26 квітня. Вже тоді він отримав ушкодження.

Потім російські війська вдарили по ньому ще 27 квітня та 2 травня.

У День перемоги, 9 травня, Одеса зазнала масованої ракетної атаки. Окупанти випустили по місту сім ракет. В результаті виникла пожежа у торговельно-розважальному центрі, а також кількох складських приміщеннях, загинула одна людина, ще кілька постраждали.

А 16 травня внаслідок ракетного обстрілу постраждало двоє дорослих, тяжкі поранення зазнала 6-річна дівчинка. Згорів великий готельний комплекс у селищі Затока.

Як розповіло “Суспільне”, епіцентр вибуху припав на один із блоків будівлі. Ударною хвилею на 200 метрів розкидало уламки, відкинуло машину та пошкодило дачі навколо.

Удар стався о 9-й годині ранку. У цей час на базі була сім’я власників. Поранення отримали чотири особи. Найважчі у чотирирічної дівчинки. Про це повідомив її дідусь Олексій Паскаль:

“Страшне горе! У мене внучці ніжку… я не можу говорити. Пальчики відірвало, ніжку відірвало. Їй чотири роки. Невістка контужена. Вони опинилися в епіцентрі вибуху. Це наша дача, ми продали все і збудували її, щоб собі старість якусь забезпечити. Щоб діти мали роботу. Але якщо воно завалилося, хрін з ним, дитину (за що, діти чому повинні страждати)”.

Також вибуховою хвилею вибило вікна та двері у шести сусідніх будинках, пошкоджено лінії зв’язку та електропередач.

Комунальники разом із місцевими жителями одразу почали розчищати завали, а уламки ракети зібрали в одному місці, аби допомогти правоохоронцям.

Пошкодження отримала дача Олексія Єлькіна. У будинку вибиті шибки, уламками пошкоджені внутрішні приміщення, меблі. Олексій розповідає, що врятувало те, що під час вибуху в будинку нікого не було.

“Ось наслідки “руського міра”, каменем вибило ролети. Вікно і все це опинилося в холодильнику, в морозильній камері. У будинку не залишилося жодного цілого вікна, жодної цілої ролети“, – каже одесит.

Олексій Єлькін висловив також ставлення жителів Одеської області до рашистів, які ведуть варварську ракетну війну:

“Я не знаю, що тут військового і який сенс для російської армії приніс цей удар. Чого вони досягли? Страху? Ні! Ненависть? Ні! Зневаги. Ми їх зневажаємо. Боятися треба людину страшну, а коли це жалюгідний військовий злочинець, який воює з цивільним населенням далекобійними ракетами”.

Російські війська продовжують знищувати курортну інфраструктуру, впливаючи на економіку регіону і вбивати українців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *