Озеленення: у Балті закладають Сади Перемоги. ВІДЕО

“Переможна весна”. Балтська міська територіальна громада на Одещині взялася закладати Сади Перемоги у своїх селах та в різних мікрорайонах Балти. Про це повідомив голова міста Сергій Мазур, який сам бере участь у висадці дерев під час національного проєкту “Сади Перемоги”.

«Триває війна, але разом з тим на мирних територіях ми все повинні робити для того, аби підтримувати не тільки стабільний економічний розвиток і забезпечення питань допомоги збройним силам України і внутрішньо переміщеним особам, але й готувати паралельно підґрунтя для завтрашнього дня, для сприяння відновленню України у післявоєнний період. На мою думку, «Сади перемоги» – це загальнодержавний проєкт. Ми вже неодноразово говорили про те, що жителі нашого міста та сіл підключилися до цього процесу. Я хочу подякувати усім, хто робить свій маленький внесок у покращення інфраструктури нашого міста, покращення наших сільських територій. Кожен займається тією справою, яка у тій чи іншій мірі буде спонукати до кращого і нового на території нашої громади», – сказав голова Балтської міськради.

Акцію «Сади перемоги» підхопили усі жителі Балтщини, щоб увічнити пам’ять про велику перемогу українського народу, яка здобувається і у бою, і на трудовому фронті.

Також керівник громади повідомив, що з початку війни прихисток в громаді знайшли більш як 1700 вимушених переселенців. І місто Балта стало місцем народження дітей, батьки яких мешкали у зовсім інших регіонах України.

«Маленькі Арина і Тимур принесли щастя у свої родини. Бажані малята народилися в нашому місті майже місць тому. Долі їх родин кардинально змінила війна: сім’я Перехрет залишила Ірпінь, сім’я Позивайло мешкала у Херсонській області. Намагаємось усіляко допомагати внутрішньо переміщеним особам, які мешкають в громаді, адже наразі прописка у кожного з нас одна – Україна», – доповнив свою розповідь С. Мазур.

Нагадаємо, що до складу громади входять місто Балта та села Бендзари, Андріяшівка, Борсуки, Білине, Акулинівка, Відрада, Петрівка, Харитинівка, Гольма, Кармалюківка, Євтодія, Зелений Гай, Козацьке, Коритне, Лісничівка, Мирони, Обжиле, Березівка, Оленівка, Мошняги, Семено-Карпівка, Пасат, Пасицели, Перейма, Перельоти, Немирівське, Плоске, Саражинка, Сінне, Ухожани, Волова, Крижовлин, Чернече. Тут мешкає понад 32 тисяч осіб.

На Одещині громада закладає у своїх селах Сади Перемоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *