У Татарбунарах відбувся ярмарок декоративної птиці. ВІДЕО

8 травня у місті Татарбунари на Одещині відбувся ярмарок-виставка голубів, декоративних птахів та тварин. Уперше захід проходив у новому форматі, з дотриманням усіх вимог, запроваджених під час воєнного стану. А благодійні кошти, зібрані на ярмарку, підуть на допомогу Збойним Силам України.
Про це повідомляє кореспондент СИЛА  ГРОМАД, який відвідав ярмарок.
ТатарбунариЗібралися власники птиці й свійських тварин з усього півдня Одеської області: заводчики птиці приїхали з Ізмаїла, Білгород-Дністровська, Татарбунар, Сарати, Шабо та інших громад. Були презентовані голуби, качки, гуси, папуги, півники, фазани, цесарки, павліни, які тримають у своїх садибах українці, – а ще кролів та нутрій могли придбати у власників відвідувачі.
Захід традиційно проводить клуб «Турман» у співпраці з Татарбунарською міською радою. Незмінними організаторами були і залишаються засновники клубу “Турман” Віктор Мурзін та Анатолій Алексєєнко, щоразу збираючи аматорів птахівництва з усієї Бессарабії. Протягом останніх років ці зустрічі стали своєрідною візитівкою міста Татарбунари, адже проводяться регулярно і збирають нових фермерів та власників птиці з навколишніх громад.
Чи не найбільше радості було цього дня у малечі: поки батьки прицінювались, діти змогли погладити пухнастих вуханчиків, кішку, папугу чи морську свинку.
Цього разу ярмарок був особливим: усі присутні збирали благодійні кошти, які підуть на Збройні Сили України. Татарбунарські чоловіки також обороняють нашу землю від ворогів, і щодня наближають перемогу над російськими окупантами.
Відзнаки від мера міста Андрія Глущенка отримали учасники виставки, які презентували кращі породи голубів. Організатори дякують усім, хто дарма що складнощі, порадував у цей день гостей своїм пташиним господарством.
СИЛА ГРОМАД побувала на ярмарку, пропонуємо своїм читачам фотозвіт  і ВІДЕО

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *