Одеські овочівники переобладнали свої лінії на м’ясні

Окремі овочівники Одещини переобладнали свої лінії з овочевої консервації на м’ясну і дуже підтримали цим регіон. Це забезпечило надходження якісного продукту, додаткові робочі місця, податки.

Переробні підприємства не лише не припиняють роботу, але й нарощують виробництво та працюють на забезпечення не лише Одещини, а й усієї України. Про це розповіла директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова в інтерв’ю для AgroPortal.ua.

«Ми промоніторили всі підприємства, які виробляють свинину, яловичину. В кого були проблеми зі збутом, завели в наказ Міністерства аграрної політики, і ці виробники сьогодні постачають сировину для виробництва м’ясних консервів. Можна сказати, синхронізували виробництво м’яса з регіональною переробкою», — зазначає Алла Стоянова.

Вона додає, що підвищення цін на продовольство буде в світі насамперед через війну в Україні. Відсоток подорожчання продукції на внутрішньому ринку регулюватиметься внутрішнім споживанням в умовах воєнного стану.

«На сьогодні можу сказати, що обмеження експорту впливає на обвал цін в Україні. Аграрії не можуть вивезти залишки, через що ціни на внутрішньому ринку на зернові просідають. Сьогодні різниця між українськими і світовими цінами складає 30%», – підкреслює Алла Стоянова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *