Грунтова дорога на 3 млн: як голова ОТГ на ремонті гроші відмивав. ВІДЕО

Встановлено, що голова села, зловживаючи своїм службовим становищем, впродовж 2019 року не дотримувався принципів цільового використання державних грошей, що призначалися на проведення поточного ремонту дорожнього покриття на території Ширяївського району, і з метою їх привласнення укладав договори з фіктивними підрядниками та вносив до проєктно-кошторисної документації й актів приймання виконаних робіт недостовірні відомості щодо їх вартості та обсягу.

З’ясовано, що голова територіальної громади з квітня по червень 2019 року, без проведення тендерів, уклав 18 угод з фіктивним підрядником щодо здійснення поточного ремонту дорожнього покриття на понад 3 млн гривень.

На підставі зібраних слідством доказів, що пройшли довготривалі експертизи, сьогодні посадовцю повідомили про підозру у вчинені 18-ти епізодів розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Зараз слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, – вісім років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, головою Ширяївської селищної громади є Віктор Полюганич. А проблеми з непрозорим використанням бюджету у цій громаді були й раніше: так, у 2021 році керівництво “погоріло” на шкільному харчуванні. Кошти з бюджету виділяли певним компаніям, а продукти харчування в дитсадки і школи не постачали централізовано, а купували напередодні занять мало не “вручну”. Проте, висновків з попередніх історій у правовій площині немає: очільники громади, як і керівництво школи, досі спокійно перебуває на своїх місцях.

Досудове розслідування, направлене на притягнення до відповідальності всіх учасників цієї оборудки, триває.

За матеріалами поліції Одеської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *