Не буде пенсій: мер Ізмаїла закликає бізнесменів офіційно оформлювати переселенців

Під час чергового щоденного брифінгу мер Ізмаїла Андрій Абрамченко звернувся до місцевих підприємців з проханням офіційно оформлювати на роботу переселенців, а не «користуватися ситуацією».

Про це повідомляє кореспондентка ІзбірКома.

«Ми проводили моніторинг роботодавців. Виявилося, що деякі підприємці вважають, що якщо людина приїхала з іншого населеного пункту, опинившись у складній життєвій ситуації та тимчасово перебуває на території Ізмаїла, його можна влаштувати на роботу без оформлення. Ви позбавляєте переселенців соціальних гарантій при виході на пенсію.

Якщо підприємці спробують, або вже це зробили і скористалися тим, що людина не наполягає на офіційному оформленні, ми це будемо виявляти та жорстко припиняти», – попередив міський голова, додавши, що цей заклик стосується всіх сфер: готельної, ресторанної, торговельної та інших.

У той же час Андрій Абрамченко розповів ще про одну тенденцію на ринку праці Ізмаїла. Деякі місцеві підприємці скористалися забороною на проведення перевірок на підприємствах, вирішили «на папері» звільнити співробітників, аби не сплачувати податки. При цьому, за його словами, люди і надалі продовжують працювати на тих підприємствах не оформленими.

Трохи раніше очільник Ізмаїла звернувся до місцевих підприємців та керівників організацій із закликом не припиняти сплату податків, оскільки ці кошти спрямовуються на підтримку ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *