Своя паляниця: Як волонтерки з села Майори частують українських воїнів. ФОТО

Активісти з Біляївської громади на Одещині самоорганізувалися задля допомоги українським захисникам. Місцеві газдині-кулінарки випікають багато смаколиків і передають їх воїнам, котрі зараз захищають нашу державу від російського окупанта.

АльонаІніціаторкою волонтерського руху стала Олена Осипенко з села Майори: каже спочатку “підбила” на добру справу своїх родичів, а далі до її заклику долучилися натхненні місцеві господині. Готували вареники, пекли пиріжки, булочки, тістечка, рулети й рогалики.

“Наші дівчатка мені дзвонили та хотіли теж допомогти. Також з нами отець наш Михайло. Перші дні завозили хлопцям у військкомат. Потім в Маяки возили, а зараз завозимо в Біляївську міську раду. Вчора ще дві дівчини до нас приєдналися. Я дзвоню та каже їм хто и що готує та на які дні”, – розповіла пані Олена СИЛІ ГРОМАД.

Ольга Журавльова, колишня староста села, спекла смачне солодке печиво, а її онуки прикрасили його синьо-жовтим орнаментом. Жінки кажуть: не можуть сидіти склавши руки, поки в Україну прийшла страшна біда. Майже з перших днів війни почали працювати. Найстаршій кулінарці, Олені Мединській, 75 років.

У Лесі Макаревич син на війні. У мене вітчим. Готуємо ми зі своїх продуктів та за свої кошти все купляємо. Дали муки нам та 5 літрів олії і все”, – ділиться Олена.
Майори діти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *