Аграрії Одеської області попри війну розпочали посівну ярових

Аграрії Одеської області розпочали сівбу ярих культур. Станом на 22 березня засіяно ярим ячменем 30 тис. га площ із 750 тис. запланованих. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

За даними облдержадміністрації, насінням аграрії забезпечені на 70%, сільгоспвиробники Одеської області забезпечені насінням на майже на 80%, засобами захисту рослин та пальним – відповідно на 62% і 46%.
Кабінет Міністрів України ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.
Продовжено також строк дії допусків на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами. Ця норма поширюється на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів після його припинення або скасування.

«Спрощується виключно процес отримання ліцензії – усі питання безпеки транспортування та якості пестицидів й добрив буде дотримано на належному рівні», – підкреслив Міністр.

Також, щоб забезпечити потреби аграрної галузі Мінагрополітики запустило платформу https://agrostatus.org/.
Міністр закликав аграріїв якнайшвидше пройти анкетування та озвучити потреби, щоб прискорити забезпечення посівної.

Нагадаємо, аграрії Одещини засіяли восени озимих зернових культур 983 тис. га і вже провели на майже 80% угідь весняне підживлення рослин. Торік хлібороби Одещини зібрали рекордний урожай зернових – 5,2 млн тон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *