Сергій Гриневецький: люди досі не розуміють сенс укрупнених районів

За повідомленням пресслужби Одеської ОДА, керівник області Сергій Гриневецький розпочав серію нарад з представниками громад і районів, для відпрацювання програм щодо перспектив розвитку саме районних центрів. На зустрічі 10 лютого були присутні голова Роздільнянської міської територіальної громади Валерій Шовкалюк, голова Роздільнянської РДА Сергій Приходько, голова районної ради Олександр Пресман, очільники структурних підрозділів ОДА.

 «Практика і досвід роботи показують, що саме в районному центрі формується так зване ядро інтелігенції, і саме там формується кадровий потенціал. Останній рік роботи і аналіз подій показують, як у нас в області триває формування нової адміністративно-територіальної одиниці в кожному районі.  На жаль, в декотрих не має навіть стратегії розвитку. І відповідно розвиток району, міста, села чи селища відбувається хаотично, без будь-яких середньострокових перспектив. Ми вже рік живемо з новими укрупненими районами, проте багато людей на місцях й досі не розуміють сенс цього та вплив на повсякденне життя. Тож наше завдання спільно відпрацювати план реалізації важливих проєктів для розвитку саме Роздільної, як центру нового району», – зазначив голова Одеської ОДА.

Перша така нарада відбулася 10 лютого з представниками Роздільнянського району.

Сергій Гриневецький торкнувся питань розвитку дорожньої інфраструктури та залучення інвестицій задля будівництва нових підприємств. Звернув увагу керівник області і на чіткий контроль, з боку районної влади, реалізації програми Президента «Велике Будівництво» в рамках якої, у 2022 році зокрема, збудують сучасний спортивний комплекс в селі Кошари Роздільнянської громади.

«Маємо принципову домовленість з «Укрзалізницею» про те, що вони розпочинають в цьому році реконструкцію станції «Роздільна-Сортувальна». Це серйозні за своїм об’ємом роботи, це – робочі місця, це – сучасні технології, це – обробка вантажів. У нас є проєкт з розбудови дорожньої інфраструктури – «Кошари – Березівка – Роздільна», в обхід Роздільної, але я переконаний, що нам варто визначити й перспективу іншого напрямку «Знам’янка – Кошари» і обов’язково запроектувати цю дорогу для того аби з Київської траси вантажопотік направити сюди і розвантажили Одесу. Важливою є і траса «Єреміївка – Роздільна», – сказав Сергій Гриневецький.

Окрім цього, в рамках наради обговорено проєкт від німецької компанії щодо відкриття сміттєпереробного заводу на території Роздільнянської громади, який працюватиме за передовими технологіями в галузі переробки відходів і альтернативної відновлюваної енергетики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *