63 громади Одещини зможуть взяти участь у Проєкті “ГОВЕРЛА” від USAID

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» («Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування») запрошує громади Житомирської, Одеської, Закарпатської та Рівненської областей подати заявки на участь у Проєкті. Попередній відбір територіальних громад-партнерок було здійснено за допомогою аналітичного інформаційного інструменту (дашборду), розробленого командою Проєкту.
У рамках другого етапу буде проведено конкурс, який дозволить визначити до 40 територіальних громад у чотирьох областях України.
До участі у конкурсі запрошуються:
• 40 громад Житомирської області
• 63 громади з Одеської області
• 51 громада Закарпаття
• 33 громади з Рівненської області
Перелік громад по кожній області можна переглянути на віжуалах до цього посту.
Для участі у конкурсі запрошені громади мають заповнити анкету, яку можна завантажити тут: https://tinyurl.com/2p848xbw, заповнити та надіслати на адресу hoverla@dai.com до 18:00 28 лютого 2022 року.
У разі виникнення запитань, їх можна надсилати на адресу hoverla@dai.com або в приватні повідомлення нашої фейсбук-сторінки https://www.facebook.com/USAIDhoverla до 18 лютого 2022.
Перелік громад Одеської області:
Говерла
Як йдеться на офіційній сторінці Проєкту USAID, проєкт «ГОВЕРЛА» має намір сприяти Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Проєкт «ГОВЕРЛА» також допомагатиме Уряду України більш чітко визначити та розмежувати повноваження між органами влади різних рівнів.
«ГОВЕРЛА» – один з найбільших проєктів USAID з підтримки органів місцевого самоврядування і реформи децентралізації, має бюджет 74 млн дол. США і виконується компанією DAI з березня 2021 по березень 2026 року. Управлінська структура проєкту передбачає центральний офіс в Києві та 6 регіональних офісів, які охоплять своєю підтримкою 7 областей і понад 50 громад. Підтримка передбачає сприяння здійсненню трансформаційних перетворень на місцевому рівні, посилення спроможності органів місцевого самоврядування та його посадових осіб здійснювати відповідні повноваження.
ТРИ ЦІЛІ ПРОЄКТУ «ГОВЕРЛА»
Проєкт «ГОВЕРЛА» допомагатиме Уряду України в подальшому формуванні міцної правової бази для місцевого самоврядування, яка забезпечуватиме належний баланс повноважень та обов’язків між органами місцевого самоврядування та місцевими і центральними органами виконавчої влади. Проєкт також буде сприяти реалізації секторальної та фіскальної децентралізації з метою забезпечення підзвітності органів місцевого самоврядування, здійснення нагляду та ефективного залучення громадян шляхом реалізації наступних 3 цілей:
Ціль 1: Забезпечення дедалі більшої інституціоналізації та ефективності системи місцевого самоврядування в Україні.
Ціль 2: Сприяння більш самодостатньому регіональному управлінню.
Ціль 3: Створення механізмів, що допоможуть громадянам відігравати дедалі більшу роль у місцевому самоврядуванні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *