Коли громада з поліцією: у Чорноморці створили “Сусідську варту”. ВІДЕО

Жителі одеської Чорноморки створили добровільну “Сусідську варту” для спільного з поліцією контролю порядку і безпеки у своєму мікрорайоні. Про це повідомила прес-служба поліції Одеської області.

поліціяВідзначається, що активні жителі вирішили спостерігати за всім, що відбувається навкруги, самостійно усувати виявлені проблеми або повідомляти про них поліції та органам місцевого самоврядування.

“Це зовсім не означає, що правоохоронці, на яких покладені ці завдання, делегують їх людям, тому що не йдеться про затримання зловмисників. Турбота про освітлення на вулицях або в під’їздах, замки на дверях, розбиті вікна, захаращені проїзди, несправні пожежні гідранти, покинуті тварини, втрачені кимось речі, занепалі дерева, люди, що опинилися в небезпечному стані – це усе торкається правопорядку і громадського безпеці, так само як і пильність по підозрілих особах і автомобілях”, – розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності Нацполіції в Одеській області Дмитро Абраменко.

Члени “Сусідської варти” позначили свою територію інформаційними табличками і готові прийняти до своїх лав всіх бажаючих.

“Взаємодія поліції і громади- запорука успішного рішення питань, пов’язаних із злочинністю і правопорядком. Хто хоче переконатися в цьому на своєму досвіді, звертайтеся до працівників превентивної діяльності у своєму підрозділі поліції”, – повідомили у прес-службі відомства.

Треба відзначити, що район одеської Чорноморки, що межує з Таїровською ОТГ, досить проблемний у кримінальному плані. Тут розташовані приватні будинки, готелі на морському узбережжі, чимало закинутих будівель та занедбаних територій, де збираються представники злочинного світу, безхатченки, особи, що вживають наркотики. Тож пильна увага до підозрілих осіб чи предметів з боку громадських активістів полісменам може стати у нагоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *