Міністр Ляшко прибув на відкриття інфекційного відділення до Ананьєва

4 лютого на Одещині після капітального ремонту відбулося урочисте відкриття інфекційного відділення Ананьївської багатопрофільній міської лікарні. З цього приводу на Одещину завітав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

ліканяУ заході також взяли участь Ананьївський міський голова Юрій Тищенко, кервіництво лікарні, народний депутат України Степан Чернявський, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар‘єва, депутат облради Андрій Бабенко та інші.

Інфекційне відділення цієї лікарні не лише якісно відремонтували, а й обладнали новітнім обладнанням за кошти з державного та місцевого бюджетів.

“Відділення на 40 ліжок, боксоване, з новим медичним обладнанням (ШВЛ, наркозно-дихальна апаратура та ін.). Це хороший приклад співпраці місцевої влади і держави, адже з того моменту, як під час одного із візитів в область, я дізнався про потребу у коштах на ремонт, минуло близько півроку і ми вже маємо результат – відділення відкрите і готове приймати пацієнтів. І це значно підвищить готовність та спроможність громади до реагування на можливі епідемічні виклики”, – повідомив Міністр.

ктПід час розмови із колективом лікарні пан Ляшко запитав за заробітні плати, – вони нараховані та чекають днями на виплату. Первинка в місті вже отримала підвищені виплати. Як стверджують і лікарі, і адміністрація закладу, – підняття заробітних плат – це ще й стимул до розвитку лікарні та пошуку нових ідей.
Також заїхав Віктор Ляшко і до Любашівської багатопрофільної лікарні, яку відвідував під час весняної хвилі у 2021 році. Темою розмови також стала виплата нових заробітних плат.
Радий був знову зустріти знайомі обличчя медиків, які тепер вже розповідають про те, що навіть при таких високих цифрах нових випадків, які ми маємо на сьогодні, а це вперше – понад 43 тисячі, черги на лікарняні ліжка немає. Лікарка, яка щоденно працює на КТ теж ділиться досвідом, що серед пацієнтів з ковідом майже всі невакциновані, а серед вакцинованих, якщо і є незначна частина, яка має пневмонії, то ураження легень не більше 10%. Наразі по країні, пацієнти з призначеною кисневою терапією займають лише чверть усіх наявних у країні ліжок з киснем. 2 із 3 реанімаційних ковідних ліжок залишаються вільними. Зайшов і до “Любашівської первинки”. Пацієнтів вистачає, лікарі завантажені, але не скаржаться, а розповідають про те, що вже отримали підвищену заробітну плату”, – поділився враженнями міністр.
Як зазначають медики, більшість їх задекларованих пацієнтів вакциновані і це дозволяє дивитись у майбутнє з оптимізмом. Також, Любашівській ЦПМСД вже активно включився у перший етап кампанії з вакцинації дитячого населення від поліомієліту.

Також Міністр навідавсядо комунальних закладів Ананьївський ліцей №2 та Ананьївський ліцей №1. Відвідав Ананьївський спеціалізований ліцей спортивного профілю Одеської обласної ради, де їх зустріли юні спортсмени.

Як відомо, Кабмін ухвалив підвищення базової заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності.

Базову заробітну плату не менше ніж 20 тисяч гривень встановлено для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я.

Базова заробітна плата не менше ніж 13,5 тисяч гривень виплачуватиметься медичним сестрам.

Міністр охорони здоров’я відкрив на Одещині інфекційне відділення
Міністр охорони здоров’я відкрив на Одещині інфекційне відділення
Міністр охорони здоров’я відкрив на Одещині інфекційне відділення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *