Як у Балтській громаді працює Молодіжна рада?

Молодіжна рада Балтської міської територіальної громади, що у Подільському районі на Одещині, зібралася на перше у 2022 році засідання. Серед учасників – активна молодь сільських і міських навчальних закладів, повідомляє прес-служба громади.
ПетроУ рамках проекту «Зустріч з відомими та цікавими людьми», за ініціативою старшокласників, був запрошений досвідчений наставник молоді, вчитель, краєзнавець, щиро закоханий у Балтщину і Україну, екс-директор Балтської школи №1 ім.О.Гончара, громадський діяч, директор Балтського історичного музею Петро Ткач. Слухати його – одне задоволення, тому діти жваво цікавилися діяльністю клубу «Корчагінець», що працював при школі №1 і виховав не одне покоління сильних духом особистостей; і народженням шкільного музею, і цікавими фактами із історичного минулого Балтщини.
БалтаПеред дітьми, наче у кінострічці, постають сюжети, насиченого подіями життя Петра Ткача – ось він маленький Петрик, якому не було що взути до школи і він вдягнув мамині туфлі… Ось він – мрійник, який дуже бажав стати артистом… А ось – вчитель біля дошки, який розповідає дітям про неповторну, унікальну нашу країну і «милу до нестями» Балту… А ось він разом з «корчагінцями» долає на велосипеді тисячі кілометрів, аби відчути ту саму українську унікальність серцем і побачити на власні очі… Він став і артистом – багато років працює в культурній сфері Балтщини. А духовним натхненням залишається для сивочолого козака пісенна творчість у складі самодіяльного хору «Будьмо».
«Мрії збуваються! – переконаний Петро Астафійович. – Головне – вірити і рухатися у вірному напрямку!».
Заступник Балтського міського голови Валерій Желіховський ознайомив молодіжну раду з планами на 2022-й рік. Як повідомила начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту Наталія Товстуха, після карантинних обмежень місцева влада планує відновити один із улюблених проектів молоді «Один день з міським головою». А ще місцева влада започатковує «Книгу рекордів громади», втілює в життя численні молодіжні ініціативи та проекти, повертається до «Профорієнтації»; бере активну участь у велопробігах.
«І головне – продовжуємо тримати активну громадську позицію, ініціюємо цікаві ідеї, організовуємо заходи та проводимо акції різного спрямування», – зазначила у своєму виступі Наталія Товстуха.
БалтаНадзвичайно цікава частина зустрічі – ще одна молодіжна пропозиція «Моя історія». Щоразу учасники молодіжної ради розповідають різні історії (із свого життя або життя інших людей), які мають повчальний зміст, чи слугують прикладом у певній життєвій ситуації. Цього разу поговорили про публічні виступи, мотивацію до читання, зневагу до щасливих сюрпризів долі, поділилися враженнями від велопоїздки з друзями.
Під час розмови виникло кілька новий пропозицій: участь нових членів «молодіжки» у вже створеному Літературному клубі, відвідування музею разом зі своїми друзями, вивчення азів фінансової грамотності, залучення однодумців до створення Книги рекордів громади та реалізації інших, цікавих для молоді проектів.
Молодіжна рада налаштована оптимістично і готова до роботи у 2022-му році. Адже, як вважають самі молоді люди, той, хто хоче працювати, – шукає можливості і добирає для своїх планів та ідей однодумців. А той, хто не хоче, – знаходить винних і сотні причин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *