Одеса на порозі локдауну: кожен п’ятий ушпиталений з COVID-19 – дитина

Наступного тижня Одеська область може потрапити у “червону” зону карантину. Про це під час брифінгу повідомив головний державний сімейний лікар України Ігор Кузін.

Станом на 2 лютого регіон перебуває на другому місці за кількістю нових випадків COVID-19: хворобу виявили у 2 725 людей.

Наразі хворіють майже 28 тисяч жителів регіону. З 27 січня на дистанційну форму навчання переведено усі навчальні заклади Одеси та майже половина шкіл у громадах області.

За даними Одеської міськради, в лікарнях міста перебувають 433 хворих з COVID-19, з них 82 – діти. Наразі в медичних закладах Одеси вільні 557 ліжок.

Складною є ситуація в дитячих дікарнях області. Директорка департаменту охорони здоровя Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва повідомила, що станом на 2 лютого в опорних лікарнях області зайнято 62% дитячих ліжок для хворих на COVID-19.

“На тому тижні в нас додалось 700 діток, що захворіли на ковід, так, дякуючи Богу, діти сьогодні не киснево-залежні, але є й ті, що потребують госпіталізації – це діти з хронічними хворобами”, – розповіла Наталія Одарій-Захар`єва.

В регіоні для госпіталізації хворих дітей виділили два заклади:

  • дитячу міську клінічну лікарню №3 – 130 ліжок;
  • обласну клінічну лікарню – 130 ліжок.

Лікар обласного центру профілактики інфекційних хвороб Сергій Демент’єв пояснив, що зростання захворюваності та госпіталізації дітей пов’язано з розповсюдженням штаму “Омікрон”.

“Захворюваність зросла у 2,4 раза. По віковим групам: вік 5-9 років – у 3 рази, 10-14 років – у 1,2 раза, 15-17 років – у 2,2 раза”, – додав Демент’єв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *