Таїровська громада купила муніципальне житло для переселенців

Завдяки наполегливій роботі відділу соціального захисту Управління гуманітарної політики, Таїровська селищна рада першою в Одеській області отримала субвенцію з Державного бюджету України у розмірі 480 тисяч гривень для придбання у комунальну власність житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб відповідно до постанови КМУ № 769.
Для реалізації даного проєкту у бюджеті селищної ради керівництвом та депутатським корпусом було передбачено кошти на співфінансування. Так, у грудні 2021 року була придбана та зарахована до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб трикімнатна квартира у селищі Таїрове. Ордер на вселення родині зі Сходу вручив голова громади Тимур Хасаєв.
“Це нова державна програма, згідно якої надається житло для внутріщньо переміщених осіб. 50% надає держава, 50% – місцевий бюджет”, – поділився секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов.
Житлова комісія оцінила потреби у житлі за бальною системою, відповідно до постанови КМУ № 582, а 18 січня 2022 року рішенням виконкому були ухвалені рекомендації комісії та передано квартиру багатодітній родині переселенців. Щаслива багатодітна родина  Івана Первія вже підписала договір користування та заїхала до нового житла.
В родині Івана та його дружини зростає троє дітей, вони збираються відвідувати Таїровську школу, яка майже поруч з помешканням.
Як зазначають у селищній раді, квартири з фонду житла для тимчасового проживання надаються безоплатно ВПО та членам їх сімей у тимчасове користування на строк до одного року з можливістю продовження на наступний строк у разі відсутності змін у їх статусі та якщо вони не набули іншого місця проживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *