Відновити після розкрадань: Одеська ОДА виділить 113 млн гривень на зрошувальну систему колишнього Татарбунарського району

19 січня, департамент капітального будівництва і дорожнього господарства Одеської облдержадміністрації оголосив п’ятий цього року тендер на пошук підрядника, якому доручать капітальний ремонт і технічне переоснащення насосних станцій ОНС, – 7 і ОНС – 6 Татарбунарської зрошувальної системи Білгород-Дністровського району.

Очікувана вартість реконструкції складає 112,3 мільйони гривень. Про це повідомляють одеські ЗМІ з посиланням на дані сайту держзакупівель Prozorro.

Треба відзначити, що раніше керівництво Одеської облдержадміністрації інформувало про непросту ситуацію з технічним станом Татарбунарської зрошувальної системи. Тут насосні станції ОНС- 7 і ОНС- 6 були введені в експлуатацію ще в 1970 році і вже відпрацювали декілька нормативних термінів. Фактично полив здійснюється на площі близько 1 тисячі га. Реконструкція, пояснюють в ОДА, дозволить збільшити площу до 3 тисяч га.

На сайті держзакупівель Prozorro також вказується, що ремонтні роботи, який підрядник заздалегідь повинен завершити до 1 серпня 2022 року, фінансуватимуться за рахунок обласного і державного бюджетів.

Аукціон запланований на 8 лютого 2022 року.

Між тим, варто нагадати нашим читачам про численні правопорушення, пов’язані з серією крадіжок труб і насосів вищезгаданої зрошувальної системи, що систематично відбувалися з 2014 по 2017 рік. Після того, як від самої системи нічого не залишилося, зловмисники взялися за залізо-бетонні плити. Як тоді повідомляли місцеві ЗМІ, посилаючись на правоохоронців, викрадені труби і насоси зберігалися на території одного з підприємств, підконтрольних тодішньому народному депутату Віталію Барвіненку, який зараз очолює Одеську районну раду.

Проте в розгляді шестирічної давності винних так і не знайшли. Кримінальне провадження, як і судова тяганина, затяглась на тривалий час. А на лаві підсудних, як писало видання “БессарабияИнформ”, опинилася підставна особа.

плити

Нагадаємо, що від початку 2022 року обласний департамент капітального будівництва і дорожнього господарства оголосив вже чотири тендери на реконструкцію декількох зрошувальних зрошувальних систем в Ізмаїльському районі загальною вартістю майже 170 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *