Не-здорова школа: на Одещині підлітки палять вейпи… на уроках

Освітяни Визирської громади з Одещини б’ють на сполох. Заступниця директора з навчально-виховної роботи Першотравневого ліцею Наталія Кириченко в Facebook-групі «Наші новини» поскаржилася на те, що без страху і сорому учні палять електронні сигарети (вейпи та інші прилади) прямо у приміщенні навчального закладу, іноді на уроках.

Заряджають пристрої на очах у своїх однокласників та працівників закладу. Такі випадки не поодинокі, паління е-сигарет набирає обертів, оскільки поширеною є думка про їхню безпечність. Такі пристрої є вже у багатьох учнів, починаючи із 7 класу, а в деяких дітей — з 5-го.

“До відома батьків: е-сигарети не є безпечними для організму людини, а дитини й поготів. Також при використанні таких пристроїв порушуються права інших учасників освітнього процесу. Е-сигарети не є в переліку необхідних для навчання речей. Тому, в разі виявлення факту вживання на території освітнього закладу е-сигарети школярем, такий пристрій буде вилучатися у дитини. Повертатимемо лише батькам”, – повідомила Наталія Кириченко, заступниця директора з навчально-виховної роботи Першотравневого ліцею.

За словами очільниці Служби у справах дітей Одесько ОДА Наталії Утюпіної, дані пристрої легко придбати дітям в магазинах Першотравневого, вільно їх купують учні 5, 6, 7 класів. Вона вважає, що повинна бути проведена комплексна робота і розмови з дітьми, а також контроль з боку тих, хто відпускає цей товар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *