Як у Малій Василівці на Василя новий медіа-центр відкривали. ФОТО

У селі Мала Василівка, що входить до складу Любашівської ОТГ на Одещині, урочисто відкрили новий медіа-центр, який стане не лише культурним простором у селі, а й місцем зустрічей, потенціалу та розвитку. Символічно, що святкова подія для  Любашівської громади відбулась саме у день Старого Нового року та день Василя, 14 січня.
Любашівська громадаЖителі села Мала Василівка прийшли на урочистості, щоб оглянути новий заклад, незважаючи на вітер і мороз. Ініціатори проєкту пояснюють: відтепер місцева молодь зможе реалізувати усі свої творчі здібності в оновленому культурному осередку.
Просторі приміщення колишньої бібліотеки функціонально змінили, створили окремий майданчик для тренінгів та семінарів, облаштували сучасною комп’ютерною технікою, закупили нові меблі, оздобили кожен куточок.
Тут також діє бібліотека, музей, кімната для відпочинку та спортивних занять.
Любашівська громадаЗаступник Любашівського селищного голови Олег Пенчев привітав жителів села Мала Василівка з відкриттям медіа-центру, який створено за сприяння Любашівського селищного голови Геннадія Павлова. Кошти на переоснащення закладу профінансувала селищна рада, долучилися також місцевіі благодійники, меценати, підприємці та небайдужі місцеві жителі.
Сподіваються, но цей заклад стане відвідуваним, тут можуть відбуватися різноманітні культурні, освітні проекти та програми, дозвілля для молоді, територія стала більш привабливою для туристів.
Любашівська громадаЯк підкреслила депутатка Любашівської селищної ради Олена Патрікан, ця подія є дуже важливою для молоді та жителів села, сприяє не просто збереженню культури, а розвитку й життю майбутніх поколінь. Надзвичайно важливо створювати умови для того, щоб молоді люди залишалися в громаді, отримували можливості для розвитку та відчували себе частиною одного цілого.
Любашівська громадаПредставник народного депутата України Степана Чернявського Зінаїда Сорока також завітала на захід з подарунком – книгами про історію Любашівщини для бібліотеки нового медіа-центру.
На завершення у новій відремонтованій до Нового року залі колишнього сільського клубу, а зараз приміщенні ТОВ “Тилігул”, для жителів села та гостей провели масштабний концерт за участі артистів комунального закладу “Центр культури і дозвілля Любашівської селищної ради”, артистів та молоді села Мала Василівка, Олександра Славінського та Івана Гребенщикова з Троїцького Будинку народної творчості ім. Р. Палецького, гурту “Сільські радощі” з села Гвоздавка Зеленогірської селищної ради.
У Любашівській селищній раді дякують усім ідейним натхненникам та своїм мешканцям за це один рік плідної співпраці і мають неабиякі плани на 2022 рік.
Любашівська громадаЛюбашівська громадаЛюбашівська громадаЛюбашівська громадаЛюбашівська громадаЛюбашівська громада
Любашівська громадаЛюбашівська громада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *