Трагедія в Карпатах: туристи з Южного зірвалися з Говерли, одна людина загинула

Прикарпатські поліцейські розслідують загибель жінки на горі Говерлі. В межах відкритого кримінального провадження встановлюються обставини події, що трапилася у Ворохтянській територіальній громаді.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

“15 січня о 13:40 на лінію “102” надійшло повідомлення від рятувальників, що на синьому маршруті при сходженні на Говерлу троє людей зсунулися в обрив”, – йдеться в повідомленні.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що внаслідок падіння 57-річна жінка загинула, а 32-річна жінка і 34-річний чоловік травмувалися. Усі вони мешканці Одеської області. Це – дівчина, її наречений та його мати. До вершини гори не дійшли метрів 800 через лід та вітер. Тому почали спускатися назад. Втім, послизнулися. Їх понесло з гори.

“Підніматися легко, а спускатися вже по льоду. Я послизнулася. Метрів 200 летіла. Головою билася весь час. Були ялинки. Я змогла ноги виставити вперед. Якби не ці ялинки, бо там дуже високий обрив, я б спину точну зламала”, – згадує потерпіла туристка Вікторія.

туристиПісля падіння 32-річна жінка змогла зателефонувати рятувальникам і повідомити про те, що сталося.

Втім, для матері її нареченого саме дерева стали фатальними, припускають рятувальники.

“Вона не бачила, де ділися її свекруха і чоловік. Коли вона прийшла до тями, набрала рятувальників. За її словами, хвилин п’ять була без свідомості”, – розповіла керівниця пресцентру ГУ ДСНС в Івано-Франківській області Христина Перцович.

Жінка вдарилася головою. Загинула на місці, ще до того як прибули рятувальники.

“Вона, попередньо, вдарилася головою об дерева. Не так об скалисту поверхню, як просто впала головою до дерева. Отримала травму голови, внаслідок якої, я так думаю, наступила смерть”, – каже заступник начальника відділення прліції №1 міста Яремче Юрій Микитишин.

Тіло загиблої оглянули працівники поліції, – слідів насильницької смерті не виявлено.

Хід проведення пошуково-рятувальних робіт було ускладнено складними погодними умовами та сильним поривчастим вітром. О 14:40 рятувальники доправили потерпілого чоловіка до бази Заросляк і передали медикам, а о 15:50 – транспортували потерпілу жінку, – зазначено у повідомленні. Рятувальники швидко знайшли потерпілих завдяки системі GPS-моніторингу, з якою зараз працюють, хоч туристи були розкидані один від одного по схилу.

Наразі поліцейські кваліфікують загибель жінки за ч. 1 ст. 115 КК України з відміткою «нещасний випадок».

Потерпілих дівчину та її нареченого доправили до лікарні. У неї травмована ключиця. У нього – стегно. До слова, у загиблої жінки саме 15 січня сьогодні день народження. Їй виповнилося 57 років.

Джерело – ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *