Рибна галузь для Одещини має стати пріоритетною – Гриневецький

Голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький поставив завдання зробити рибну галузь пріоритетом продовольчої безпеки регіону. На його думку, 2022 рік має стати визначальним для рибної складової економіки області, а сама галузь має стати конкурентноспроможною.

Про це йшлося на нараді в облдержадміністрації.

Насамперед вирішили вивести рибну галузь із аутсайдерів по заробітній платі. З цією метою візьмуться за легалізацію робочих місць і створення умов, щоб максимально припинити браконьєрство, всіляко заохочуватимуть підприємців, які хочуть законно займатися рибальством, аби ця справа ставала для них вигідною.

«Слід вилов риби поставити на державний рівень, відновити переробну промисловість та забезпечити її холодильниками для зберігання продукції», – зазначив на нараді Сергій Гриневецький.

Нагадаємо, що в минулому році Одеська область напрацювала певний досвід роботи у галузі виноградарства та виноробної промисловості та заручилася підтримкою в цьому питанні на державному рівні.

У цьому році вирішили подібним чином попрацювати і по рибній галузі, залучавши до її становлення і науку, і громадськість.

ГриневецькийУ нараді взяв участь також голова Держрибагентства Артем Ріпенко, він з Сергієм Гриневецьким підписав меморандум про співпрацю.

Як наголосив Артем Ріпенко, Одещина є стратегічним регіоном для галузі рибного господарства і співпраця з Одеською облдержадміністрацією сприятиме як підвищенню рибопродуктивності водойм, так і збільшенню обсягів вирощування продукції аквакультури в Одеській області.

«Детінізація галузі є нашим пріоритетним завданням, і це стосується як сфери аквакультури, так і промислового та іншого рибальства, тому ми будемо робити все можливе для того, щоб найближчим часом виводити з «тіні» промисел та заохочувати підприємців, які хочуть законно займатися рибальством, щоб ця справа ставала для них вигідною», – наголосив голова Держрибагентства Артем Ріпенко.

В рамках реалізації Меморандуму вживатимуться спільні заходи для збільшення рибопродуктивності водойм, наданих в оренду для рибогосподарських цілей, обводнення природних нерестовищ, використання коштів, що сплачуються суб’єктами господарювання за спеціальне використання водних біоресурсів, на зариблення природних водойм Одещини цінними видами риби, розвитку марикультури в Одеському регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *