Дітей Лиманської громади привітали доброчинці з БФ “Світло допомоги”. ВІДЕО

Село Приморське – одне з найвіддаленіших в Одеській області, вже рік як входить до складу Лиманської територіальної громади, що у Білгород-Дністровському районі. Сюди, на початку зимових свят, завітали незвичайні гості, – аніматори, – аби створити справжню зимову казку. Так доброчинці з Благодійного  фонду “Світло допомоги” привітали дітей з багатодітних родин.

На заході побувала СИЛА ГРОМАД.

Святий Миколай із помічниками, янголятами, бавили і розважали дітвору. На свято запросили дітей з багатодітних і незаможних родин, що живуть у різних селах громади: Приморському, Зарічному, Новоселиці, Лимані, Трапівці. Веселих аніматорів дехто з дітвори побачив уперше. Але веселились від душі, наче з давніми знайомими.

Святковий настрій подарував лиманським дітям благодійний фонд “Світло допомоги”, яких запросив голова Лиманської громади Василь Резніченко. А приморчани презентували гостям свій подарунок  – танцювальний виступ від приморського колективу “Дивограй”.

“Дуже приємно, що нас так прийняли, діти дуже обдаровані, танцювали і веселились, ми отримали море задоволення. Я бажаю всім у це свято здоров’я, добра, і щоб всі дітки зростали в благополучних родинах, і щоб все складалось так, як дитина хоче”, – поділилась з нами Вікторія ХРИСТЮК, засновниця благодійного фонду «Світло допомоги».

Доброчинці з Одеси привезли не тільки веселі конкурси, а й подарунки. За кращий танець діти отримували маленькі сувеніри, чіпляли браслетики на руки, смакували солодку вату.

Хто такий Святий Миколай, – діти добре знають. Свої бажання маленькі лиманці тримають в секреті, але абсолютно всі писали листа Святому Миколаю, навіть у школі.  Тому чекатимуть подарунків під подушками усі новорічні дні.

Крім дітей з багатодітних родин, доброчинці зі «Світла допомоги» обдаровують дітей, батьки яких загинули на Сході, захищаючи нашу державу. Таких родин в Одеській області налічується 108. Долучилась до проведення таких свят громадська організація “Лілія життя”, його керівник Павло Стиранець розповів: напередодні свят мають багато звернень по допомогу не лише з бідних родин, де зростають діти, люди з інвалідністю, а й від вимушених переселенців.

“Ми дуже вдячні організаторам за цей захід, бо це можливість вирватися дітям з буденної обстановки …а ці емоції дуже дуже дорогі, цінні для нас. Ми намагались охопити дітей з соціально незахищених категорій, діти, які зростають у складних життєвих обставинах, діти учасників АТО, їх батькам складно буде на сьогоднішній момент організувати ось таке свято. Тому що бувають ситуації, коли батьки не можуть, бувають коли не хочуть, але дітям потрібне свято, особливо в такий казковий період. Виносимо дуже велику подяку благодійному фонду “Світло допомоги” за те, що діти поринули у зимову казку, – Юлія Кожухаренко, керівник Служби у справах дітей Лиманської сільської ради.

Особливість зимової пори, – поки одне свято завершується, а інше лише почалося. Тож можна встигнути проявити добро і милосердя. Благодійний фонд “Світло допомоги” показує приклад, як легко і навдивовижу просто ділитися теплом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *