Спорткомплекс “Олімпієць” в Одесі відкрили після капітального ремонту

29 грудня після капітального ремонту урочисто відкрили Одеської обласної школи вищої спортивної майстерності «Олімпієць», що на проспекті Шевченка, 31 в Одесі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної ради.

Об’єкт було збудовано у 1979 році, з того часу там проводився лише поточний ремонт. 2021-го року роботи були проведені в рамках програми «Велике будівництво».

Як повідомляють в обласному парламенті, в «Олімпійці» було посилено несучі конструкції та перекриття адміністративних приміщень, проведено демонтаж підлоги спортивної арени, системи опалення та внутрішньої каналізації, оновлено фасад та систему кондиціонування. Але особлива увага була приділена удосконаленню легкоатлетичного манежу.

Зокрема, кількість бігових доріжок зі спеціальним покриттям збільшена до чотирьох. Саме це дозволить тренуватися на «Олімпійці» спортсменам, що готуються до міжнародних змагань, зокрема Олімпійських ігор.

«Під час проведення ремонту виникла необхідність коригування проєктно-кошторисної документації – для забезпечення доступності спортивного об’єкта для людей з інвалідністю. Але головною метою було привести «Олімпієць» до відповідності сертифікованим міжнародним нормам підготовки олімпійських спортсменів. Завдяки цьому ми відкриваємо сучасний об’єкт, який відповідає міжнародним стандартам», — розказав голова Одеської обласної ради Григорій Діденко. 

В обласному бюджеті на 2021 рік на ремонт школи «Олімпієць» було передбачено понад 60 мільйонів гривень.

Варто відзначти, що у школі у різні часи тренувалися майстри спорту міжнародного класу, чемпіони та призери Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. 29 грудня вони були серед почесних гостей урочистого відкриття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *