Три громади з Одещини стали фіналістами конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування”

21 грудня у Києві нагородили фіналістів конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році. Цього року кращими були визнані 28 практик органів місцевого самоврядування. Серед переможців – три громади Одещини з п’ятьма проєктами: Авангардівська,  Красносільська й Доброславська.

Так, у темі «Згуртованість громади” переможцями стали:

Диплом ІІ ступеня здобула Авангардівська селищна рада за практику «Молодь ініціюює будівництво скейт-парків у всіх населених пунктах Авангардівської територіальної громади».

Диплом ІІІ ступеня отримала Доброславська селищна рада Одеського району Одеської  області за проєкт «Громада без околиць».

У іншій темі «Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я» диплом І ступеня отримала Красносільська сільська рада з проектом «Територія ЗДОРОВ’Я». Будівництво центру сімейної медицини з власною сучасною лабораторією та спеціалістами вузького профілю».

Ще дві перемоги у темі «Реалізація проектів стратегічного розвитку» отримали:

Диплом І ступеня – Доброславська селищна рада з проектом «Доброслав –  туристична перлинка Одещини»;

Диплом ІІ ступеня – Авангардівська селищна рада за представлені «Інвестиції в майбутнє: Дитячий садок «Мадагаскар» як успішна практика будівництва об’єкта соціальної інфраструктури при співфінансуванні з трьох джерел: державного, обласного та селищного бюджетів».

Разом громади Одещини перемогли з п’ятьма проектами у конкурсі. Таким чином, Одеська область на другому місці після Донецької, за кількістю перемог у цьогорічному конкурсі кращиї практик.

«Цей Конкурс дозволяє не лише знаходити кращі рішення, ідеї, які згенерували команди громад, а й поширювати провідні ідеї на усю країну. Це допомагає втілювати головні задачі децентралізації – створювати додаткові робочі місця, розвивати інфраструктуру, підвищувати якість послуг, створювати умови для комфортного проживання людей. Особливість цьогорічного конкурсу в тому, що він відбувається в умовах, коли усі громади в Україні стали рівними за статусом, за набором податкової бази, за відповідальністю перед законом і виборцями. Поширювати успішні практики відтепер ще більш актуально, бо потенційно скористатися ними можуть більшість громад», – сказав заступник Міністра розвитку громад і територій України В’ячеслав Негода.

Конкурс організований Міністерством розвитку громад та територій України у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» та у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Всеукраїнською асоціацією громад.
Темами конкурсу цього року були: «Згуртованість громади», «Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я», «Реалізація проектів стратегічного розвитку».

Загалом за 10 років існування конкурсу нагороди отримали вже 299 практик з усієї країни.

One thought on “Три громади з Одещини стали фіналістами конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *