Український боксер з Білгорода-Дністровського виборов чемпіонський пояс за версією WBO

Український боксер Василь Ломаченко переміг екс-чемпіона світу у легкій вазі за версією IBF Річарда Коммі.

Суперники провели рейтинговий бій у рамках легкої ваги.

Бій відбувся у Нью-Йорку, Ломаченко переміг Коммі рішенням суддів. Це 16-та перемога 33-річного Василя Ломаченка у його професійній кар’єрі. Він мав перевагу в усіх раундах, крім першого. Також український боксер відсилав суперника в нокдаун в 7-му раунді. Таким чином він став Інтерконтинентальним чемпіоном Всесвітньої боксерської організації (WBO).

Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан гордий бачити прапор міста на плечах Інтерконтинентального чемпіона. Про це він повідомив в соцмережах.

«Вітаємо Василя Ломаченка, який здобув перемогу в поєдинку з ганським боксером Річардом Коммі. У ніч на 12 грудня на легендарній арені Медісон Сквер Гарден у Нью-Йорку за одностайним рішенням суддів перемогу в бою було присуджено Василю Ломаченку. Одразу після оголошення результатів Василь узяв прапор рідного міста Білгород-Дністровський, і саме з цим прапором він відсвяткував свою перемогу. Пишаємося своїм видатним боксером і безмежно вдячні Василю Ломаченку за те, що свою перемогу він святкує разом зі своїм рідним», – зазначив В. Граждан.

Зазначимо, що відсутність прапору України на плечах Ломаченка після цієї перемоги стала приводом для полеміки в ЗМІ та інтернеті.

Нагадаємо, що Василь Ломаченко ставав чемпіоном світу в напівлегкій – версія WBO у 2014-2016 р.роках, другій напівлегкій вазі – версія WBO у 2016-2018 р. та легкій версії WBA (Super) у 2018 -2020 р., WBO у 2018 — 2020 р., WBC у 2019 — 2020 р. Загалом переміг 12 боксерів за титул чемпіона світу.

Крім того, Василь дворазовий чемпіон Олімпійських ігор у 2008 та 2012 роках. На аматорському рівні він дворазовий чемпіон світу у 2009 та 2011 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *