У Курісовській громаді хочуть збудувати Морський пластовий центр

На березі Тилигульського лиману на Одещині може з’явитись новітній проєкт для молоді та підлітків з різних куточків України. Для цього Курісовська громада готова виділити 4 га землі біля Тилігульського лиману для будівництва всеукраїнського пластового морського центру.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку Одеської облради.

Депутатам Одеської облради пропонують створити КУ «Морський пластовий центр». Це стане першим кроком на шляху реалізації нового проєкту в регіоні для розвитку молоді — будівництва всеукраїнського пластового морського центру.

У Курісовській громаді поки що цей проєкт не прокоментували, проте такий масштабний центр на її території міг би стати додатковим стимулом розвитку громади, залучення громадськості, бізнесу, іновацій на цю територію

Пласт — українська скаутська організація, яка об’єднує понад 10 тисяч українців різного віку. На рівні уряду ухвалено рішення підтримати розвиток цього руху, держава готова фінансувати реалізацію проєкту.

Якщо одеські депутати ініціативу схвалять та створять комунальну установу, то наступного року на утримання центру можна буде отримати близько 1 млн грн. 

Нагадаємо, Курісовська сільська громада створена 2020 року на території колишнього Лиманського району шляхом об’єднання сіл Вишневе, Каїри, Капітанівка, Нове селище, Новомиколаївка, Олександрівка, Сербка з адмінцентром у с. Курісове.

Кількість населення сягає 8,4 тисячі людей. Зараз громада відноситься до Березівського району Одещини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *