Розвиток територій: на курорті Расєйка з’явиться новий ринок

Для комфорту реалізаторів та туристів. До курортного сезону 2022 року Лиманська сільська рада, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині, планує повністю модернізувати ринкову площу на курорті Расєйка і провести благоустрій торгівельних територій. 

Про це повідомив голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко.

РасєйкаОдне з першочергових завдань, яке я як голова громади виконую за підтримки депутського корпусу, – щоб до початку курортного сезону 2022, на цьому місці з‘явився ось такий сучасний ринок. Разом піклуємось про створення нових робочих місць, комфортні умови для наших жителів і відпочивальників та дбаємо про чисте довкілля”, – повідомив Василь Резніченко виданню СИЛІ ГРОМАД.
Територія нового ринку вже підготовлена: попередньо з неї демонтували застарілі прилавки, які були встановлені ще з часів радянської доби. Сюди місцева влада збирається провести питну воду, нові електромережі, а також встановить нові санвузли.
Резніченко Модернізацію ринку планують здійснити за кошти інвесторів, а виконання будівельних робіт поклали на комунальну службу Лиманської сільської ради. Як пояснив Василь Резніченко, усі підприємці, які виявлять бажання розмістити свої торгові об’єкти на ринку, можуть долучитись до їх зведення на законних підставах.
Зараз триває розробка проєктно-кошторисної документації, головна вимога до майбутніх споруд – усі торгові місця мають відповідати єдиному стилю й певним критеріям.
“Ми передбачили у проекті торгові місця для місцевих жителів, також окремо й для пенсіонерів, бо хочемо, щоб усі мали можливість у курортний сезон реалізувати свою домашню продукцію. Крім того, ми вирішити піти назустріч  підприємцям, які захочуть самостійно збудувати собі самостійно торгові павільони. Даємо таку можливість, але за певних умов: мають бути нові якісні матеріали, і відповідне виконання будівельних робіт”, – зауважив голова Лиманської громади.
базар РасєйкаМайданчик під майбутнім ринком вже підготовлений, скоро тут залиють спільний фундамент під майбутні торгівельні об’єкти. Окрім нових магазинів, до наступного туристичного сезону збудують тротуарні доріжки, вуличне освітлення, забезпечать своєчасний вивіз сміття.
Та крім центрального ринку, до наступного курортного сезону на Расєйці з’явиться ще один сучасний ринок, поблизу так званого входу на дамбу, по якій туристи переходять лиман Малий Сасик, щоб дістатись на піщану косу Чорного моря.
Будівельні роботи на обох будмайданчиках планують здійснити паралельно.
Нагадаємо, Лиманська сільська територіальна громада утворилась 2017 року, об’єднавши дві сільські ради – Лиманську й Трапівську. Вже у 2020 до складу громади увійшла Приморська сільська рада, на території якої розташований курорт Расєйка. Загальна кількість населення громади сягає 5 тисяч людей.
Як писала СИЛА ГРОМАД, протягом курортного сезону 2021 року курорт Расєйка відвідало утричі більше людей, ніж у попередньому році, – завдяки новій автодорозі, яка сполучує ці туристичні місця з трасою Одеса-Рені.
Расєйка
РасєйкаРасєйкаАвторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *