У Піщанській громаді на Одещині створили першу патронатну сім’ю. ВІДЕО

В скруті, наодинці з бідою та проблемами, в Піщанській громаді тепер не залишається ніхто. Тут створена перша патронатна родина. Нею стала багатодітне подружжя Федоренків.

Родина Федоренків виростила 8-ро власних дітей, п’ятеро з яких вже дорослі. Маючи власний багатий досвід виховання, прийняли під патронат ще п’ятьох малюків, родина яких переживає важкі часи. Рідна мати дітей потрапила в складні життєві обставини. Місцева влада допомагає жінці придбати власне житло, аби було куди забрати малечу.

Патронатна родина – це нова форма соціальної послуги з супроводу дітей, батьки яких потрапили у складні життєві обставини. Патронатна сім’я в таких випадках стає альтернативо притулкам. Це послуга тимчасового догляду за дітьми від 3 до 6 місяців.

В родині Федоренків дітки перебувають вже місяць, умови догляду, проживання контролюють працівники Служби у справах дітей Піщанської громади. Поки триває оформлення державних виплат на утримання дітей, Піщанська рада виділила родині кошти з резервного бюджету.

Крім фінансового, надається адмінстрацією нашої громади й матеріальна допомога, продукти харчування допомогли, з одягом. Бо діти прийшли в цю родину без одягу, в хворобливому стані, потребували одягу, взуття, медикаментів, тому під аопстійним контролем перебуває ця родина”, – повідомила Світлана Думік, начальниця місцевої Служби у справах дітей.

Батько сімейства – Роман, має досвід виховання дітей, бо залишився з 5-ма дітей сам, поки не зустрів Ірину, в якої було троє. Сімейні цінності поєднали родину, тому вони, виростивши своїх рідних дітей, відкрили своє серце й чужій малечі.

ВІДЕО – “Балтінформкомпанія”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *