Три ОТГ Одещини збирають підписи за відсторонення директора парку «Тузлівські лимани»

Три причорноморські громади Одеської області, – Лиманська, Тузлівська, Дивізійська Білгород- Дністровського району, збирають підписи за відсторонення від посади виконуючої обов’язки директора природнього парку «Тузлівські лимани» Ірини Вихристюк.

«Сьогодні відбулося засідання 10-ї сесії Лиманської сільської ради, на якому наші депутати розглянули та затвердили понад 60 питань порядку денного. В ході засідання сесії представив депутатам поліцейського офіцера громади, який нещодавно приступив до своїх обов’язків та запевнив присутніх, що завжди готовий до співпраці та допомоги. Депутатський корпус прийняв рішення звернутися до Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького щодо вирішення багаторічної проблеми стосовно керівництва національного природного парку «Тузловські лимани». А також до сусідніх громад, Дивізійської та Тузлівської для збору підписів щодо відсторонення тимчасово виконуючої обов’язки директорки НПП «Тузловські лимани» Ірини Вихристюк  від займаної посади», – розповів Лиманський сільський голова Василь Резніченко.

курортРаніше повідомлялося, що колегія суддів Одеського окружного адміністративного суду відмовила у задоволені позову адміністрації національного природного парку «Тузлівські лимани» щодо зазіхання на територію Лиманської громади – парк хотів забрати в сільради піщану косу на чорноморському курорті Расєйка.

Крім того, голова Лиманської громади повідомляв про численних туристів, які з дозволу тимчасового керівництва Нацпарку відпочивають у кемпінгах на рекреаційних територіях, проте за їхнє перебування не сплачується туристичний збір, а на вивезення сміття і нечистот з комунальними службами установа не укладає договори.

Нагадаємо, що складу Лиманської сільської громади входять села Лиман, Трапівка, Новоселиця, с. Зарічне, Приморське, Трихатки. Громада має у своєму складі два курорти на Чорному морі – Катранка й Расєйка, які активно розвиваються і приносять доходи місцевому бюджету.

One thought on “Три ОТГ Одещини збирають підписи за відсторонення директора парку «Тузлівські лимани»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *