У селі Старокозаче роми тримали у рабстві 12 людей. ВІДЕО

Прикордонники викрили господарства в Одеській області, власники яких незаконно утримували людей. Було виявлено 12 людей, яких змушували до фізичної праці.

Працівники Держприкордонслужби провели обшуки у селі Старокозаче Одеської області. Як йдеться на сайті відомства, під час цих заходів було знайдено 11 чоловіків і жінку, яких змушували важко працювати. Їх насильно утримували в неналежних умовах.

Як було встановлено, представники ромської національності підшукували працівників в Одесі. Їх, у першу чергу, цікавили люди, які мали матеріальні труднощі. Обіцяючи хорошу зарплату та умови праці, довірливих громадян заманювали на господарства, де ті ставали трудовими рабами. Працівників залякували і змушували працювати, зокрема, і на польових роботах.

“Паспорт попросив ксерокопію зняти. І так, скільки ми там були, місяць не віддавав. Я прала, готуваа, дрова рубала, білила. Обіцяли платити 400-500 гривень по суботам, не розраховувались, навіть на дорогу не давали”, – розповідають звільнені бранці.

Потерпілих вже направили до поліцейського відділку. Поліцейські продовжують встановлювати осіб, які можуть бути причетні до злочину.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *