Гнійна інфекція й пролежні – американка, що удочерила дівчинку з Одещини, поскаржилась на соцслужби. ВІДЕО

Американка на ім’я Христина удочерила тяжкохвору 14-річну дівчинку Діану з Одещини. Дитина зростала у Красносільському будинку-інтернаті, який підпорядкований департаменту соціального захисту Одеської ОДА. Загалом громадянка США всиновила вже трьох дітей з України з тяжкими хворобами.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

В неї по тілу був гній. Я коли обробляла рани – воно аж “кипіло” гноєм. Рани були навіть у паху. Лікар коли оглянув, сказав  – це інфекція“, – розповідає мама-усиновлювачка.

За словами американки, від дитини сильно тхнуло, у неї навіть склалося вражння, що дитину ніколи не мили. Навіть мочилася дівчинка… згустками гною.

Дівчинку звуть Діана, їй 14 років. У неї складна розумова відсталість та інвалідність. Батьки відмовилася від неї ще у пологовому, тож все своє життя Діана прожила у спеціалізованому дитбудинку на Одещині.

За словами Христини, саме у цьому інтернаті, не дбали про дітей.

Вона взагалі не знала про воду. Ми даємо їй пити, а вона її випльовує та дивно дивиться. Лікар, яка дивилася Діану, сказала що стан шкіри дитини говорить про обезводення“, – каже Христина.

Мама Діани неодноразово писала скарги у всі укранські інстанції. Їй приходили відповіді, про проведені перевірки – а далі все стихло.

З словами працівників дитбудинку, американка зводить на них наклеп. Мовляв, діти у них доглянуті та отрумують належне лікування. Заклад існує вже сорок років, але Діанка перша всиновлена дитина за всю історію.

Коли мама забрала дитину з дитбудинку, у дівчинки виявили гнійну інфекцію та пролежні. Діана нічого не могла взяти до рук. Наразі дівчинку продовжують обстежувати. Якщо провину співробітників дитбудинку вдасться довести, цей випадок може перерости у міжнародний скандал.

За даними СИЛИ ГРОМАД, мова йде про дитячий будинок-інтернат для дівчаток 4-18 років, що працює у с. Красносілка на Одещині. Попередньо відомо, що він підпорядкований Департаменту соціального захисту населення Одеської ОДА.

ВІДЕО – 1+1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *