У Білгород-Дністровській РДА викрили схему крадіжки соцвиплат на 5 млн – СБУ

На соціальних виплатах нужденних категорій громадян наживалися чиновники Білгород-Дністровської районної адміністрації.

Як повідомили в прес-службі СБУ, масштабну схему з- кадіжки грошей, яка діяла в період з 2018 по 2020 рік, організували чиновники управління соціального захисту Білгород-Дністровської районної адміністрації та їх співучасниця.

СБУФіктивні виплати оформляли на людей, які отримували соцдопомогу раніше. Гроші перераховували на карти, зроблені через “своїх” банківських співробітників. Сума збитків державі склала близько 5 мільйонів гривень.

Оперативники СБУ встановили, що працівниці районного управління соцзахисту населення вносили недостовірні відомості у бази даних і здійснювали незаконні нарахування. Для зняття готівки у банкоматах чиновники притягали свою співучасницю.

Трьом фахівцям управління соцзахисту і їх співучасниці повідомлено про підозру по ч. 3 ст. 191 УК України, яка передбачає до восьми років в’язниці.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, крісло голови Білгород-Дністровської РДА тривалий час пустує, останнім кервіником адміністрації була Ганна Яцишена, яка обійняла цю посаду 28 січня 2020 року, та останнім часом ніде публічно не з’являється.

Як писав “Ізбірком”, очільницею райдержадміністрації Володимир Зеленський призначив Яцишену ще 28 січня поточного року. Відтоді на офіційному сайті РДА так і не публікували біографію нової голови, хоча біографії її заступників є.

Народилася Ганна Яцишена в Одесі, має вищу освіту. До призначення на посаду очільниці району працювала у виробничому підрозділі станції “Одеса-Головна” філії “Пасажирська компанія” АТ “Укрзалізниця””, а до цього була старшим слідчим Шевченківського відділу поліції в Одесі. З правоохоронних органів вона звільнилася у 2018 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *