Навчання майбутніх водіїв в Україні проходить за європейським стандартом

 Глобалізований світ вимагає від кожного згуртованості та єдиних стандартів. Сервісні центри МВС від початку реформи не зупиняються на досягнутому. Й щоразу на основі напрацювань іноземних колег розробляють нові вимоги до роботи усього автомобільного сектору, повідомляється на сайті регіонального сервісного центру ГСЦ МВС.

6 жовтня уряд прийняв Постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів», яка оновлена з урахуванням положень Директиви ЄС 2006/126/ЄС.

Вона встановлює мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водіїв, при цьому навчальні заклади не обмежені у можливості введення у свої програми додаткових годин для підготовки.

Також оптимізовано загальний час підготовки водіїв за усіма категоріями. До прикладу, за категорією «В» зменшено час теоретичної підготовки зі 100 до 63 годин, час практичної підготовки не змінений — 40 годин.

Оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки водіїв. Зокрема, додано самостійний розділ «Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП)», актуалізований зміст тематичних програм, уведені теми, що стосуються живлення транспортних засобів із застосуванням електричної енергії.

Змінено порядок підготовки водіїв у навчальних закладах. Тобто майбутнім керманичам необхідно буде спочатку пройти повний курс теоретичної підготовки та успішно скласти в автошколі відповідний іспит, а лише потім їх допустять до навчання з практичного керування.

Протягом пів року акредитовані навчальні заклади повинні привести робочі програми й плани з підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації у відповідність з даною Постановою.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за номером: (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Facebook-сторінці ГСЦ МВС.

Нагадаємо, що в Україні водій при обміні або заміні посвідчення онлайн, за бажанням може отримати його поштою або кур’єром, також з’явиться можливість навчання водіїв онлайн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *