“Червона зона” з 18 жовтня: в Одесі початкові класи підуть на дострокові канікули

15 жовтня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було вирішено, що Одеська область з 18 жовтня переходить до “червоної” зони. Про таке повідомили в пресслужбі Одеської обласної державної адміністрації.

Як зазначають у відомстві, вже з понеділка діятимуть наступні обмеження:

  • забороняється робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень на винос;
  • забороняється робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  • забороняється робота закладів освіти, окрім дитячих садків та початкових класів;
  • забороняється робота непродовольчих ринків та магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • забороняється проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • забороняється робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників.

Разом з тим, як повідомила очільниця департаменту освіти Одеської міськради Олена Буйневич, в Одесі з 18 жовтня не працюватимуть і початкові класи, через високу захворюваність. Дітей прийматимуть тільки дитячі садки, бо залишити їх без догляду “критично ніде“. Чи буде подовжено канікули ще на тиждень, після їх офіційного завершення 31 жовтня, – наразі невідомо.

“Подовжити канікули може тільки заклад освіти. Я категорично проти їх подовження, бо є така «дрібничка», як навчання. Якщо ситуація буде критичною, буде карантин, а не канікули. Тобто, дистанційне. Повторюю, у критичному випадку”, – прокоментувала пані Олена на своїй сторінці.

Обмеження не будуть застосовуватись, підкреслюють в ОДА, якщо у всіх відвідувачів закладів та співробітників буде наявний зелений COVID-сертифікат, тобто всі вони будуть повністю вакциновані проти коронавірусної хвороби.

З того, що дозволяється: робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та продовольчих магазинів.

Умови адаптивного карантину залишаються обов’язковими: носіння масок, обробка рук, соціальна дистанція та відповідна кількість людей у транспорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *