Військовий корабель ВМС буксирують до Одеси з о. Зміїний

У середу, 13 жовтня, під час виконання завдань за призначенням корабель ВМС України U-811 “Балта” отримав пошкодження. Аварійна ситуація в Чорному морі біля острову Зміїний виникла внаслідок різкого погіршення погодних умов. 

Після оцінки обстановки, було прийнято рішення про постановку судна розмагнічування на якір з метою забезпечення проведення заходів боротьби за живучість. Наразі корабель Військово-Морських сил буксирують у пункт базування в Одесі, інформують у прес-центрі Генерального штабу ЗСУ.

Завдяки злагодженим та впевненим діям екіпажу корабля, аварійну ситуацію вдалося стабілізувати. Загрози життю особового складу немає. Також немає й загрози втрати судна. Екіпаж судна частково повернули до пункту постійної дислокації.

До рятувальної операції загалом було залучено вісім кораблів та катерів, а також чотири повітряних судна.

Зазначимо, що громадськість м. Балта бажає своєму військово-морському тезці успішно подолати аварійну ситуацію.

«Увечері 13 жовтня стало відомо про аварійну ситуацію на кораблі ‘Балта”. Хвилювання за екіпаж тривало до оновлення офіційної інформації. Підтримуємо хлопців і нашу морську тезку! Життєві вітри роблять нас сильнішими і згуртованими! Тримаймося, балтяни»,- йдеться у повідомленні на інформаційних ресурсах Балтської міськради.

Як відомо, жителі Балтської громади упродовж багатьох років дружать з особовим складом корабля «Балта».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *