Лиманська громада збирається відновити дорогу до курорту Катранка

Лиманська сільрада Білгород-Дністровського району Одеської області розраховує на підтримку області та хоче збудувати дорогу до свого відомого курорту Катранка.

Василь Резніченко«З робочим візитом нашу громаду відвідав керівник служби автомобільних доріг в Одеській області Андрій Сандул. Метою візиту була перевірка готовності новозбудованої дороги від с. Лиман до курорту Расєйка. В свою чергу, від себе особисто та від жителів громади хочу подякувати всім, хто приймав участь у будівництві нової дороги. Також йшлося про проблемну ділянку дороги від с. Лиман до курорту Катранка. Ця ділянка дороги знаходиться на балансі сільської ради, але через брак коштів у бюджеті ми не в змозі профінансувати виготовлення проектно-кошторисної документації на дану ділянку. Тому, ми звернулися з листом до Одеської облдержадміністрації щодо допомоги у фінансуванні та маємо надію на підтримку та співпрацю», – розповів сільський голова Василь Резніченко.

Місцева влада зацікавлена в поліпшенні сервісу на своїх курортах Расєйка та Катранка, бо вони є серед основних джерел наповнення бюджету сільради.

Василь РезніченкоПротягом нинішнього року тут багато зробили для поліпшення сервісу для відпочивальників.

Зокрема, новими доріжками стало приємно ходити до моря – вони вимощені тротуарною плиткою, капітально відремонтували містки у заплавах біля моря тощо.

Щоб курорти справді були донорами місцевого бюджету, Лиманська сільрада вживала кардинальні заходи до власників баз відпочинку, кафе, які доходами від свого бізнесу не ділилися з місцевою казною. Зокрема, примусовим чином тут призупиняли роботу торгівельних об’єктів несумлінних підприємців.

Незважаючи на проблеми з бізнесом на своєму узбережжі, сільрада шукає нових інвесторах для подальшої розбудови курортів, зокрема, для облаштування тут ринків.

Нагадаємо, що складу Лиманської сільської громади входять села Лиман, Трапівка, Новоселиця, Зарічне, Приморське, Трихатки. Всі жителі населених пунктів зацікавлені у збільшені відпочивальників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *