Фіктивне КП: посадовці привласнили кошти на будівництво очисних споруд у Кодимській ОТГ

На Одещині правоохоронці відзвітували про викриття трьох посадовців у привласненні близько трьох мільйонів гривень державних коштів та службовій недбалості.

Трьох посадовців викрито у привласненні близько трьох мільйонів гривень державних коштів та службовій недбалості, стверджують правоохоронці. Звинувачують у привласненні коштів керівника комунального підприємства та двох очільників приватних фірм, які відповідали за будівництво очисних споруд у Кодимській територіальній громаді.

Зазначається, що будівництво очисних споруд фінансувалося з обласного бюджету. Виконавцем робіт визначили будівельну компанію, яка виграла тендер і з якою представник КП Одеської обласної ради уклав відповідний контракт, повідомили у відділі поліцейської діяльності №1 Подільського районного управління поліції.

За даними правоохоронців, компанія-підрядник на виділені кошти мала придбати обладнання та будівельні матеріали у приватного підприємства. Однак, як виявилося під час проведення слідчих дій, підприємство існувало лише на папері.

“Очільники двох фірм вступили у злочинну змову і, використовуючи службове становище, підробили офіційні документи, які стали підставою для привласнення грошей”, – йдеться в повідомленні.

Представникам приватних компаній за скоєне загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Керівнику комунального підприємства-замовника робіт, який мав контролювати хід будівництва, але не зробив цього, оголосили підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) ККУ. Він може опинитися за ґратами на строк від двох до п’яти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *