Не менш як 80%: Гриневецький закликав освітян Одещини пройти щеплення від COVID. ВІДЕО

В Офісі Президента прийняли рішення про вакцинацію освітян. В Одесі мають зробити щеплення 80% працівників. Вакцинуватися вони повинні до 20 вересня хоча б однією дозою.

Таке рішення ухвалили 13 вересня на селекторній нараді Офісу Президента. Для цього ОДА та КМДА мають організувати виїзд мобільних медичних бригад до закладів освіти.

У зв’язку з цим керівник Одеської ОДА Сергій Гриневецький звернувся до мешканців області у форматі відеоролика, у якому закликав вчителів та батьків учнів якомога швидше пройи щеплення, аби не зупиняти освітній процес.

Уряд ухвалив рішення: якщо в навчальному закладі отримали щеплення менше 80 відсотків працівників, цей заклад переходить на дистанційний формат навчання. Незалежно від того, чи це дитячий садок, школа або вищий навчальний заклад. Звертаюся до тих, хто зараз стоїть перед вибором! Росте не лише рівень захворюваності, але й мутує сам вірус, набуває нових загрозливих форм. Статистика свідчить про те, що сьогодні у важкій формі хворіють саме невакциновані особи. Отже, проконсультуйтеся з сімейним лікарем, прислухайтеся до раціональних рекомендацій, врахуйте досвід колег, які вже отримали дві дози щеплення і прийміть свідоме рішення”, – повідомив голова ОДА.

Вакцинувати мінімум 80% освітян вирішили для того, щоб заклади освіти завжди могли функціонувати.

Якщо працівникам зроблять щеплення хоча б однією дозою, то школи та інші заклади працюватимуть і в жовтій, і в червоній зонах.

Мобільні бригади з імунізації COVID-19 мають провакцинувати освітян до 20 вересня. Також медики повинні провести бесіди щодо щеплень серед колективів. Крім того, вакцинуватися закликають і батьків учнів.

  • У МОЗ кажуть, що вакцинація – це спільна відповідальність.
  • Тому вакцинуватися мають всі: як працівники навчальних закладів, так і батьки учнів.
  • Щеплення захищатиме від важкого перебігу коронавірусу батьків.
  • Вакциновані дорослі також вбережуть своїх дітей, які не мають права робити щеплень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *