Городненська громада відсвяткувала «BESSARABIA FOLK FEST». ФОТО

11-12 вересня, в Городненській громаді, що у Болградськму районі Одещини, проходив міжнародний фестиваль народної творчості «BESSARABIA FOLK FEST». Культурний проєкт зібрав чимало вокальних, танцювальних колективів, які приїхали з різних куточків Бесарабії, а також з Болгарії і Молдови. Захід відбувся за підтримки Українського Культурного Фонду.

Мета фестивалю – об’єднати культури і людей багатонаціонального регіону. Протягом двох днів у ньому взяли участь близько 40 колективів з різних населених пунктів Одещини. У програмі були масове виконання болгарського традиціного танцю хоро, хода із стометровим прапором України, тризуб із домотканих традиційних доріжок. На окремих локаціях можна було побачити давні традиційні ремесла, скуштувати місцеві страви, приготовані за старовинними рецептами.

А увечері глядачів розважила концертна програма відомих бессарабських і молдовських вокальних колективів “Фа-дієз”, “Родолюбие”, “Здоб ши Здуб”.

Також учасників і гостей фестивалю “Bessarabiya folk” привітали лідери політичних партій області і депутатка Верховної Ради України Тетяна Плачкова. Не втратили можливість відвідати фестиваль жителі сусідніх сіл і міст. Два дні звучали болгарські, гагаузькі, албанські, українські пісні, а також традиційні хоро.

Нагадаємо, Городненська ОТГ у Болградському районі об’єднала село Дмитрівка, Олександрівка і Нові Трояни, з алмінцентром у селі Городнє. Загальні кількість населення громади налічує близько 16 тисяч людей.

Городненська громада

Авторка – Анна СтаржевськаГородненська громадаГородненська громадаГородненська громадаГородненська громадаГородненська громада
Городненська громада

One thought on “Городненська громада відсвяткувала «BESSARABIA FOLK FEST». ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *