У масиві “Райдужний” камери зафіксували, як батьки кулаками виховують 1,5-річного сина. ВІДЕО

Безконтрольна агресія. Жорстоке поводження з малюком сталося 4 вересня у масиві Райдужний, що на території Таїровської громади під Одесою. Відео, яке записали камери спостереження, виклала правозахисниця Зоя Мельник на своїй сторінці. Воно не на жарт збурило соцмережі. Реакція на інцидент була миттєвою.

Ці кадри важко навіть переглядати… На сходах, підіймаючись до будинку, батько зупиняється, кладе на підлогу пакети з покупками, і поки дружина тримає відчиненими вхідні двері, щодуху дає стусанів малому синові, – начебто за те, що малий не хоче йти додому. Дитина в цей момент показує рукою на маму, проте батько боляче б’є і по ній… Далі вони разом заходять до ліфту, малий забігає, і поки батьки завозять валізи, підстрибує, щоб натиснути кнопку ліфта, проте тут на нього вже накидується рідна матір, – боляче б’є по спині, по голові – так, що малий падає на підлогу. Зіщуленого, настрашеного, вже виховує мама, поки за цим спокійно спостерігає батько. Хлопчик захищаючись, закриває голівку рученятами…

КристинаЗнайти батьків, які так жорстоко поводяться зі своєю дитиною, виявилось не так вже й легко. За місцем помешкання вони не зареєстровані, прописані в Одесі, тут помешкання винаймають. Довелося буквально “простукувати” кожну квартиру  представникам Служби у справах дітей Таїровської селищної ради, яка терміново прибула на місце. Поруч з ними – Кристина Матюшенко, депутатка селищної ради.

“Батьки дуже вражені такою гострою реакцією суспільства та інформаційним розголосом. Сім’я усвідомила увесь ступінь своєї вини і відверто розкаюється, запевняючи, що це був одиничний випадок і більше таке ніколи не повториться”, – розповіла пані Кристина СИЛІ ГРОМАД.

Як повідомили в Таїровській службі у справах дітей, малюку 1 рік і 10 місяців, він ще навіть не розмовляє. За що його так жорстоко покарав батько, а потім і мама – досі неясно. Хлопик начебто просто хотів гратися на майданчику, а стомлені батьки поспішали додому.

Дитину оглянули, слідів побиття не виявили. Родина виглядає забезпеченою, – проте вирішено взяти родину під соціальний супровід з питань усвідомленого батьківства.

На місце прибула й поліція, – підрозділ з Чорноморська, який обслуговує ЖМ “Радужний”. Полісмени після відвідин родини виходять стурбовані, пояснюють: таке “виховання” – це перевищення допустимих меж, завдання фізичної шкоди малолітній дитині. На родину вже порушено справу, розслідуванням займатиметься ювенальна поліція, а обох батьків за застосування насилля стосовно малої дитини мають притягти до суду.

Із власних джерел СИЛІ ГРОМАД вдалося дізнатися, що тепер батько, який побив власного сина, дуже стурбований тим, що через розслідування не зможе вчасно піти в рейс, бо працює моряком. Та цей випадок набув такого гучного розголосу, що сховатись чи відбутися переляком, а не законним покаранням, горе-батькам не вдасться.

Зазначимо, Конвенція ООН про права дитини, яку Україна ратифікувала в 1991 році, декларує захист дитини від усіх форм фізичного та психологічного насильства, образи або зловживання. Натомість дитина має право на повагу до власної гідності. Також Дитячий фонд ООН, ЮНІСЕФ чітко пише – і це підтверджують практикуючі психологи – що застосування сили до дитини не є ефективним методом виховання. А є зловживанням батьками своїм становищем. Щобільше, агресія провокує агресію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *