Комахи-ненажери: в Одеській області – нашестя гусениць. ВІДЕО

Протягом останніх тижнів в Одесі та області помітили величезну кількість гусениць, які масово поїдають листя на деревах і доводять до жаху місцевих жителів. Про це повідомляють численні дописувачі мереж.

гусіньЙдеться про личинки американського білого метелика, які занесли в Одеську область ще в 1966 році. Ці шкідники поїдають більше двохсот видів рослин, а природних ворогів в нашій місцевості не мають, тому швидко розмножуються. Для переродження гусениці в метелика потрібна температура близько 23-24 градусів і 40-45 днів.

Фахівці кажуть, що цьогоріч склалися сприятливі умови для розмноження цих шкідників. У порівнянні з минулим роком шкодочинність метелика значно зросла, оскільки при високій вологості повітря 85-90% та температурі близько 30º С гусениці шкідника відроджуються через 4-5 днів після яйцекладки.

гусіньТакож велика кількість гусениць пояснюється підвищеною сонячною активністю. Зазвичай це відбувається раз на 10-11 років. Для людей шкідники не небезпечні, проте можуть викликати багато неприємних емоцій, якщо почнуть масово заповзати у будинки.

Що з ними робити? Самостійно боротися з гусеницями можна лише на початковому етапі, зрізавши хвору гілку. Якщо ж личинки поширилися – потрібно викликати фахівців “Міськзелентресту”. Вони вводять спеціальні ін’єкції деревам, але тільки у центрі міста. Процедура досить коштовна, тому нашестя гусениць багатьом одеситам радять просто перетерпіти.

Експерти рекомендують, у разі появи почервоніння чи пухирців на шкірі після контакту з гусеницями, звернутися до медиків. Найбільша кількість личинок зазвичай спостерігається наприкінці літа, а от зникають шкідники тільки з приходом холодів і осінніх дощів.

Останній раз личинок американського білого метелика бачили в Одесі два роки тому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *