14 громад на Одещині мають школи, де не провакцинований жоден вчитель

У разі переходу Одеської області до “жовтої” зони карантинних обмежень заклади освіти, де вакцинувалися менш ніж 80% працівників, перейдуть на дистаційний формат. Наразі “вакцинальний бар’єр” у регіоні перетнули лише 38 закладів.

Про це повідомив директор департаменту освіти та науки ОДА Олександр Лончак.

За його словами, Україна може потрапити до “жовтої” зони епідемічної небезпеки вже з понеділка, 13 вересня. Це пов’язано з перевищенням індикаторів захворюваності. Якщо це станеться, в звичному режимі продовжать працювати навчальні заклади із щонайменше 80% вакцинованих працівників. Інші будуть вимушені перейти на дистанційний режим роботи.

Станом на 7 вересня 80% працівників вакцинували у 17-х середніх навчальних закладах Одеси. Це школи №1816253240444569127 та 130, а також ліцей №19, гімназія №8, НВК №53 та №4, початкові школи №96 і №64.

У регіоні достатню кількість вчителів та персоналу щепили в 21 навчальному закладі. Це Борщівська початкова школа, Гоноратська гімназія, Петрівська гімназія, Федорівська гімназія, Борщівська гімназія, Бочманівська гімназія, Качурівська, Малофонтанська та Новоселівська школи (Куяльницька ОТГ), Бендзарівська, Пасицелівська та Саражинська школи (Балтська ОТГ), Троїцька та Яськівська школи (Яськівська ОТГ), Новомиколаївський НВК (Вилківська ОТГ), Новеселівська філія Ананьївського ліцею №2, Бакшанська школа (Савранська ОТГ), Калаглійська школа (Овідіопольська ОТГ) Полезненська школа (Великомихайлівська ОТГ), Красносільська школа-гімназія (Красносільська ОТГ) та Білоліська школа (Татарбунарська ОТГ).

Крім того, за даними Лончака, у 14 громадах Одеської області є школи, де не вакцинувався жоден із працівників.

“Тож які є варіанти, окрім дистанційки? І чи існують вони взагалі? Департаментом охорони здоров’я ОДА у співпраці з Департаментом освіти створено мобільні бригади з вакцинації, що будуть направлені на місця, до закладів освіти. Відповідальність керівників – забезпечити колективний імунітет ваших працівників. Іншого виходу не бачу”, – написав Лончак на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 6 вересня заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що у зв’язку із погіршення епідеміологічної ситуації найближчим часом Україна може перейти у “жовту” зону.

У “жовтій” зоні забороняється проведення масових заходів за участю понад однієї людини на 4 квадратні метри, кінозали та зали інших установ культури дозволяється заповнювати тільки на 50%, а заповненість спортзалів і фітнес-центрів має становити не більше ніж 1 людина на 10 кв. метрів.

На відміну від минулого року людство вже має інструмент для стримування епідемії – вакцинацію. Перед початком навчання Кабмін ухвалив рішення, згідно з яким школа не переходитиме на дистанційне навчання у разі погіршення епідситуації, якщо 80% учителів буде вакциновано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *