Доброславську ОТГ підтримають ментори у сфері громадського здоров’я

12 громад України стали учасниками менторської програми «Громадське здоров’я в громаді», яка реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Серед переможців – Доброславська громада з Одещини.

Всього на конкурс надійшло 86 заявок від громад з усієї України.

Для громади участь у менторській програмі дасть можливість дізнатися про механізми та інструменти, які допоможуть посилити систему громадського здоров’я, як розвивати профілактичну медицину в громаді, а також зрозуміти як розвивати цей напрямок в синергії з медичною системою.

Менторська програма розроблена та реалізовуватиметься у співпраці з фахівцями Школи охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія».

«Громадське здоров’я означає, що збереження здоров’я жителів громад залежить від узгоджених дій не лише медиків, а набагато більшої кількості людей. Одним із ключових гравців є фахівці органів місцевого самоврядування, які відповідають за стратегію управління в напрямку громадського здоров’я, розробку комплексних заходів та програм з профілактики та лікування захворювань. Медична система – це допомога людині в разі погіршення здоров’я, а також відновлення та реабілітація, в той час як система громадського здоров’я – це запобігання ситуаціям та випадкам погіршення здоров’я жителів громади», – зазначила керівниця Одеського регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою” Юлія Молодожен.

Менторська програма відбуватиметься в онлайн-форматі, стартує наприкінці серпня і триватиме до листопада 2021 року.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *